Image

Akademiska Hus bygger om och till i Umeå

Bygg/Arkitektur Akademiska Hus bygger om och till Humanisthuset på Campus Umeå.
Publicerad den 23 Oktober 2013
Humanisthuset i Umeå byggs om och till. Bild: Sweco
Humanisthuset i Umeå byggs om och till.

Byggnaden från 1972 är en av de äldsta på campus och ska nu moderniseras för att bättre passa dagens undervisning som bygger på att studenterna både är mer aktiva och arbetar mycket i grupp.

I husets hjärta kommer ett antal slutna rum att rivas ut för att göra plats för en öppen studieyta i anslutning till lärosalarna och kaféet. Tanken är att skapa en avslappnad miljö som kan användas både i kombination med undervisningen och för studier ensam eller i grupp. Ytan ska bestå av en kreativ del med öppen, trivsam atmosfär samt en interaktiv, mer tekniktung studiemiljö.

Samtidigt byggs huset ut med 500 kvadratmeter uppdelade på två plan. En ny huvudentré kommer att uppstå längs den södra fasaden och bättre öppna upp Humanisthuset mot det flöde av studenter som rör sig från Beteendevetarhuset, Universitetsbiblioteket och Lindellhallen. Dagens trånga kafé expanderar i den nya entrén samtidigt som den humanistiska fakulteten här kommer att inrätta både informations- och utställningsytor. Ombyggnationen innefattar även innergården, som öppnas upp med ett glasparti mot den del av campusområdet mellan Universitetsbiblioteket och Humanisthuset som kallas Vindarnas torg.

? Omvandlingen av husets hjärta kommer att ge fantastiska förutsättningar för studenter och forskare att mötas och utvecklas genom att dela kunskaper med varandra, säger David Carlsson, regiondirektör för Akademiska Hus Region Norr.

Humanisthuset kommer att miljöklassas enligt certifieringssystemet Miljöbyggnad. Ombyggnationen planeras vara helt färdigställd för inflyttning hösten 2014.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige