Image
Diös utökar Academedias skollokaler i Sundsvall
Diös utökar Academedias skollokaler i Sundsvall Bild: Diös

Academedia växer i Diös lokaler i Sundsvall

Uthyrning Nu är det klart att Drottning Blankas Gymnasieskola växer i fastighetsägaren Diös lokaler i centrala Sundsvall. Ett behov av samlokalisering och ett ökat intresse för gymnasieskolans program ligger bakom flytten till nya, större lokaler på Trädgårdsgatan. Diös utvecklar ytorna till en modern skolmiljö inför inflyttning som beräknas ske i augusti 2023.
Publicerad den 31 Oktober 2022

Drottning Blankas Gymnasieskola är en del av Academedia som är norra Europas största utbildningsföretag. Gymnasieskolan finns centralt placerade på 24 olika orter runt om i Sverige. I Sundsvall erbjuds utbildning inom ekonomi, frisör, hår- och makeupstylist och kriminologi. I skolans direkta närhet finns Sundsvalls resecentrum, Sundsvalls busstation och den absoluta stadskärnan.

– Drottning Blankas Gymnasieskola har en mycket strategisk placering i stan och vi är glada över att kunna erbjuda dem möjligheten att fortsätta utvecklas på Trädgårdsgatan. Med skolans värdegrund och behov som utgångspunkt utvecklar vi den blivande lärmiljön till en inspirerande plats för både elever och lärare, säger Jenny Svensson, kommersiell förvaltare, Diös Sundsvall.

– Jag ser verkligen fram emot detta nya kapitel för vår skola som kommer att innebära ett lyft för både elever och medarbetare. Nu får vi toppmoderna skollokaler med plats att ta emot fler elever till både befintliga och nya utbildningar, säger Helen Lövgren, rektor, Drottning Blanka i Sundsvall.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige