Image
ABG Fastena köper en handelsfastighet i Burlöv.
ABG Fastena köper en handelsfastighet i Burlöv. Bild: David Lenander – Husfoto

ABG Fastena köper i Malmö

Transaktioner ABG Fastena utökar sin livsmedels- och lågprisportfölj genom att förvärva en handelsfastighet i Burlöv utanför Malmö. Hyresgäster är bland andra Coop och Rusta.
Publicerad den 11 Juli 2023

Byggnaden genomgick en totalrenovering 2010 och är miljöcertifierad enligt BREEAM. Coop flyttade in i sin lokal på ett tioårsavtal 2021 efter en omfattande anpassning, medan Rusta har bedrivit verksamhet i fastigheten sedan 2010. Den uthyrningsbara arean uppgår till drygt 7 000 kvadratmeter och tomtarealen till knappt 19 000 kvadratmeter.
– Vi är nöjda med att kunna ta in ytterligare ett rejält hus i portföljen, med hyresgäster som vi har en relation med sedan tidigare. Vi ser uppenbara möjligheter att utveckla fastigheten vidare, i ett område som har en mycket intressant utveckling, säger Andreas Birgersson, vd på ABG Fastena.
– En fin tillgång som passar väl in i vår livsmedels- och lågprissatsning. Vi fortsätter att leta efter högkvalitativa fastigheter med förutsägbara kassaflöden och hoppas kunna fortsätta komplettera vår portfölj med likartade tillgångar, säger Philip Söderqvist, Head of Investments på ABG Fastena.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige