Image
Olof Andersson, vd Trianon.

Trianons besked: "Vi är inte stressade"

Bolag Trianon står inför att både köpa och sälja. Och marknaden i Malmö är på väg åt rätt håll. Men när försäljning blir av återstår att se, berättade Trianons vd på presentationen av bokslutet.


Kvarteret Hanna i Burlöv.

Trianon tecknar 15-årigt avtal

Uthyrning Trianon har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Region Skåne för Folktandvården Skåne som kommer att hyra 844 kvadratmeter i kvarteret Hanna i Burlöv.


Willys öppnar i Burlöv center.

Willys öppnar ny butik i Burlöv

Handel Nu står det klart att en ny Willys-butik ska öppna i skånska Burlöv. Den nya butiken får ett trafikorienterat läge i populära Burlöv Center, nära de större motor- och pendlingsvägarna. Etableringen av butiken innebär cirka 40 nya arbetstillfällen.


Kungsleden hyr ut 4 000 kvadratmeter till Malmö Padel.

Kungsleden hyr ut 4 000 kvadratmeter till Malmö Padel

Uthyrning Malmö Padel kommer att etablera en ny padelhall i Kungsledens fastighet i Burlöv i Skåne och har skrivit ett hyresavtal om tio år. Den nya padelhallen kommer att öppna under våren 2022.


Revelop gör tre förvärv i Skåne.

Revelop trippelköper i Skåne

Transaktioner Revelop fortsätter sin expansion i Öresundsregionen genom förvärv av tre fastigheter i tre separata affärer. Förvärven innebär att Revelop på kort tid har förvärvat fastigheter omfattande totalt cirka 23 000 kvadratmeter i regionen.


Kv Hanna.

Trianon hyr ut till Praktikertjänst i Burlöv

Uthyrning Trianon har tecknat ett sjuårigt hyresavtal med vårdbolaget Praktikertjänst som kommer att att hyra 680 kvadratmeter i kvarteret Hanna i Burlöv. Beräknad inflyttning är fjärde kvartalet 2023. Praktikertjänst kommer att bedriva vårdcentral i fastigheten, som både ska inrymma 110 lägenheter och verksamhetslokaler med inriktning på hälsa och samhällsservice.


Nytt JV hämtar vd hos noterat bolag

Bolag Fastighetschef lämnar för att ta över ny vd-stol.


Trianon och Wallfast utvecklar i Burlöv.

Trianon och Wallfast köper stort utvecklingsprojekt i Burlöv

Transaktioner Trianon och Wallfast har tecknat avtal om förvärv av fastigheten Burlöv Tågarp 15:4 omfattande handelsfastigheten Burlöv Center om 43 000 kvadratmeter samt tillhörande 48 000 kvadratmeter detaljplanerade bostadsbyggrätter med potential för ytterligare 100 000 kvadratmeter BTA bostäder. Det överenskomna fastighetsvärdet är 500 miljoner kronor.


Jacob Karlsson.

K-Fastigheter köper ytterligare mark i Arlöv

Transaktioner K-Fast Holding förvärvar resterande del av den utvecklingsfastighet i Arlöv, Burlövs kommun nordost om Malmö, som bolaget tidigare har meddelat att det avser tillträda efter att detaljplanen vunnit laga kraft. Med dagens avtal skapas förutsättningar att bygga samtliga versioner av K-Fastigheters koncepthus med upp till 600 hyreslägenheter.


Kanske blir det i Burlövsbadet som näste Michael Phelps tar sina första simtag.

NCC bygger nya Burlövsbadet

Bygg/Arkitektur NCC ska tillsammans med Burlövs kommun bygga nya Burlövsbadet i Arlöv, strax norr om Malmö. Uppdraget är ett partneringsamarbete och ordervärdet uppgår till 290 miljoner kronor.


Ica till Burlöv Center

Uthyrning Grosvenor har tecknat avtal med Ica om etablering i Burlöv Center. Avtalet ingår i ett större förnyelseprojekt där utveckling av matutbudet är en viktig del.


Croisette hyr ut i Burlöv

Uthyrning Croisette hyr ut till Sweoutlet i handelsområdet kring Burlöv Center, där klädkedjan kommer att hyra cirka 2 000 kvadratmeter.


Catena bygger nytt och hyr ut

Uthyrning Catena uppför en ny logistikfastighet åt Svensk Cater – som har tecknat ett tioårigt avtal – i Burlöv. Investeringen för Catena ligger på 106 miljoner kronor.


Castellum fortsätter sälja i Öresund

Transaktioner Castellum säljer en industrifastighet i Burlöv och lämnar därmed orten.


Catena hyr ut till Mathem i Burlöv.

Catena hyr ut till Mathem

Uthyrning Catena har beslutat att investera ytterligare cirka 20 miljoner kronor i fastigheten Burlöv Tågarp 16:17 i utkanten av Malmö. Investeringen möjliggör en nyuthyrning till Mathem på drygt 8 000 kvadratmeter på ett treårigt hyresavtal. Årshyran kommer att uppgå till cirka sex miljoner kronor.


Leos Lekland till Stora Bernstorp i Burlöv

Uthyrning RED (Rico Estate Development AB) har på uppdrag av Axa Real Estate hyrt ut drygt 4 700 kvadratmeter till Leos Lekland i Stora Bernstorp i Burlöv.


Tribona tecknar tioårigt kontrakt i Burlöv

Uthyrning Tribona har tecknat ett nytt tioårigt hyresavtal omfattande 4 150 kvadratmeter i fastigheten Tågarp 16:17 i Burlöv.


SPG köper mark och bygger bostäder i Burlöv

Bygg/Arkitektur SPG Bostad, har genom SPG Bostad Kronetorp köpt mark för uppförande av 430 nya
bostäder i Burlöv, norr om Malmö.


Wihlborgs köper logistik av Axfast

Transaktioner Wihlborgs köper en fastighet i Burlöv av Axfast för 181 miljoner kronor.


Citygross hyr 6 500 kvadratmeter i Burlöv

Uthyrning Axa Real Estate hyr ut 6 500 kvadratmeter till Citygross på handelsplatsen Stora Bernstorp i Burlöv.