Image

Abacus köper byggrätt i Sundbyberg

Transaktioner Abacus, dotterbolag till Järntorget har köpt fastigheten Förrådet i Sundbyberg av Skanska. Fastigheten har en byggrätt om cirka 100 lägenheter i bostadsrätt, hyresrätt och ombyggnad med färdig detaljplan.
Publicerad den 10 April 2013

Fastigheten är belägen vid Bällstaviken och flera av bostäderna kommer att få sjöutsikt. Projekteringen startar under våren och byggstart är beräknad till årsskiftet.

Ombyggnaden består av en kulturskyddad byggnad om cirka 1 500 kvadratmeter med högt i tak och stora fönster. Byggnaden har tidigare fungerat som elverk och Abacus söker nu brett efter ny användning för byggnaden. Hyresrättsdelen passar väl in i koncernens strategi att öka takten i byggandet av eget ägda hyresrätter. Målet är att inom några år äga och förvalta minst 1 000 hyresrätter och studentbostäder. Koncernen äger nu, eller har i planarbete över 700 bostäder för egen förvaltning.

– Vi är i en tillväxtfas och söker aktivt efter fler projekt. Förhoppningsvis kan vi presentera fler liknande förvärv och markanvisningar under året, säger Josa Lundbäck, vd för Abacus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Insatsteam ska lösa bostadsbyggandet i nyindustrialiseringsorter

Bostäder Fyra bostadsministrar, 3,5 år som samordnare och varav ett år som utredare – nu kommer förslagen från den statliga utredaren för hur bostadsbyggandet ska öka. Rapport från ett skeende är namnet som utredare Peter Larsson gett utredningen om hur samhällsbyggandet i Norrbottens och Västerbottens län ska öka och strukturella hinder minska. Tre förslag är redan under beredning och nu kommer fler förslag på hur aktörerna ska samordnas för att säkra befolkningsförsörjningen ska gå i rätt takt för den gröna industrins framfart.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige