Image
3 Hus expanderar till Halmstad.
3 Hus expanderar till Halmstad. Bild: Fastighets AB 3 Hus

3 Hus expanderar till Halmstad

Bygg/Arkitektur Fastighets AB 3 Hus, systerbolag till BAB bygg, expanderar till Halmstad och bygger hyresrätter inom Fyllinge 20:557, Fyllinge IV kvadranten i Halmstad.
Publicerad den 13 Maj 2019

? Halmstad är ett viktigt steg i vår expansionsplan om att bli en av södra Sveriges mest attraktiva samhällsutvecklare. Vårt systerbolag BAB bygg är sedan 2015 etablerade i Halmstad och vi ser direkta synergier att vi båda kommer att ha marknadsnärvaro i Halland, säger Christer Andersson, vd för Fastighets AB 3 Hus.

Fastighets AB 3 Hus har erhållit markanvisning inom Fyllinge 20:557, Fyllinge IV kvadranten, av Halmstad kommun. Markanvisningen innehåller en byggrätt om cirka 2 100 kvadratmeter. De initiala planerna är att uppföra 32 stycken hyresrätter. Huset är ritat och formgivet av Marius Lorentzon, Link Arkitektur i Malmö.
? Halmstad är en attraktiv ort att bygga bostäder i. Där finns en stor efterfrågan på bostadsrätter, men även hyresrätter, säger Mikael Sjunnesson, fastighetsutvecklare på Fastighets AB 3 Hus.

Preliminär byggstart är under våren 2020 och med inflyttning vintern 2021.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige