Image
Spritfabriken i Eslöv.

Link Arkitektur gör kontor och bostäder av spritfabrik

Bygg/Arkitektur Link Arkitektur har valt ut som arkitekt för att omvandla Eslövs gamla spritfabrik till attraktiva bostäder och kontorslokaler.


Link Arkitektur riggar för förstärkt digital satsning.

Link satsar digitalt

Bygg/Arkitektur Link Arkitekturs ambition är att vara en så kallad early adapter av ny teknologi och stärker nu företagets satsning på digital utveckling. För att ligga i framkant rekryteras ytterligare experter inom parametrisk design i Danmark, Norge och Sverige. Dessutom värvas det internt till ett skandinaviskt, nyetablerat digitalt kompetensnätverk.


Anna Lundberg.

Link värvar regionchef från Sweco

Karriär Anna Lundberg har rekryterats som ny regionchef för Link arkitekturs kontor i Umeå och Skellefteå. Hon kommer senast från Sweco Architects i Umeå där hon har varit kontorschef sedan 2015.


Jan Buthkei, André Agi och Franz Forsberg-Mussault, kompetensledare för parametrisk design på Link arkitektur.

Link satsar på parametrisk design

Karriär Link satsar på parametrisk design och rekryterar André Agi, närmast från Liljewall.


I Drottninghög i Helsingborg skapas ett nytt landmärke som ska lyfta stadsdelen.

Nytt landmärke ska lyfta Drottninghög i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Fastighets AB 3Hus och Link arkitektur har i samarbete vunnit en markanvisningstävling på Drottninghög i Helsingborg. Här planerar Helsingborgs stad en större omvandling som ska lyfta stadsdelen till ett nytt kulturellt center.


Kirsten Anker Sørensen.

Kirsten Anker Sørensen blir koncernchef för Link arkitektur

Bolag Link arkitektur utnämner Kirsten Anker Sørensen som ny koncernchef för Link arkitektur. Anker Sørensen väljs samtidigt till ny koncerndirektör inom arkitektur på moderbolaget Multiconsult ASA.


Kvarteret Kokillen i Ystad.

...och bygger hyresbostäder i Ystad

Bygg/Arkitektur NCC och Ystadbostäder har tecknat ett strategiskt samverkansavtal om nybyggnation av 120–180 nya hyresbostäder i flera olika projekt i Ystad kommun. Avtalet har ett uppskattat ordervärde om cirka 230 miljoner kronor.


Mikael Stenqvist.

Link arkitektur rekryterar tävlingschef

Bolag Link arkitektur väljer att satsa på en ny tävlingsorganisation inom koncernen och Mikael Stenqvist har rekryterats för att leda arbetet i Sverige.


Per Olsson, ny hållbarhetschef på Link arkitektur.

Link rekryterar Per Olsson som hållbarhetschef

Karriär Per Olsson blir ny hållbarhetschef på Link arkitektur. Han har 20 års erfarenhet från Skanska, där han har arbetat med social och ekologisk hållbarhet utifrån en tydlig affärsnytta för både projekt och kunder.


3 Hus expanderar till Halmstad.

3 Hus expanderar till Halmstad

Bygg/Arkitektur Fastighets AB 3 Hus, systerbolag till BAB bygg, expanderar till Halmstad och bygger hyresrätter.


Link Arkitekturs projekt Torslandaskolan och John Lydholm.

Link öppnar kontor i Göteborg

Bolag Link arkitektur etablerar kontor i Göteborg. Det blir bolagets 16:e kontor i Skandinavien.


Karin Hammarskiöld.

Link arkitektur rekryterar Karin Hammarskiöld

Bolag Karin Hammarskiöld kommer närmast från Sveriges Arkitekter där hon har arbetat med ledarskapsutbildning och kompetensutveckling. Hon har också en bakgrund från Tengbom och Strategisk Arkitektur med erfarenhet av tidiga skeden och fastighetsutveckling. Nu ska hon axla rollen som gruppchef på Link arkitektur i Stockholm.


Link vinner stort sjukhusprojekt i Norge

Bygg/Arkitektur Strax väster om Oslo ska ett stort, nytt sjukhusområde byggas. Nye Drammen Sykehus blir över 100 000 kvadratmeter stort och Link arkitektur har tillsammans med Ratio arkitekter och Bølgeblikk arkitekter tilldelats arkitektuppdraget.


linkskellefteå.jpg

Link öppnar i Skellefteå

Bolag Link arkitektur öppnar ett nytt kontor i Skellefteå. Fem personer bemannar kontoret från start.


Boet och Link utvecklar hyresrätter i Ängelholm

Bygg/Arkitektur Ängelholms kommun tilldelar nu de första markanvisningarna i det nya området Fridhem. Boet Bostad har tillsammans med Link arkitektur valts ut för utvecklingen av ett av kvarteren, där drygt 100 hyresrätter och förskoleverksamhet ska ta plats.


Link köper danskt arkitektbolag

Bolag Link arkitektur köper bolag för att förstärka sin position bland ledande vårdarkitekter i Skandinavien.


Abako och Link ritar sjukhus i hela VG-regionen

Bygg/Arkitektur Abako arkitektkontor har tillsammans med Link arkitektur valts ut som vinnare av nytt ramavtal med Västfastigheter inom Västra Götalandsregionen.


Magnolia och Link vinner markanvisning i Åkersberga

Bygg/Arkitektur Link arkitektur har tillsammans med Magnolia Bostad vunnit en markanvisningstävling nära Åkersberga centrum. Här utvecklas ett nytt bostadsområde med cirka 300 hyresrätter.


Bonum och Link vinner markanvisning i Kävlinge

Bostäder Riksbyggens koncept för seniorboenden, Bonum, bygger 52 bostadsrätter och två lokaler i centrala Kävlinge. Det vinnande förslaget har tagits fram tillsammans med Link arkitektur.


Link arkitektur satsar på urbanism

Karriär Sissel Engblom har tillsatts som chef för urbanism i koncernen.