Image

190 nya studentbostäder till Björkhagen

Bostäder Detaljplanen för kvarteret Regnbågen i Björkhagen har vunnit laga kraft. Nu påbörjar Stockholms studentbostäder arbetet med projektering och bygglov för de nya studentbostäderna.
Publicerad den 7 Mars 2018
Kvarteret Regnbågen. Bild: White Arkitekter
Kvarteret Regnbågen.

Mark- och miljööverdomstolen i Stockholm beslutade den 28 februari att inte ge prövningstillstånd gällande detaljplanen för kvarteret Regnbågen. Det betyder att planen nu vunnit laga kraft.

– Det här är ett fantastiskt roligt besked. Vi har arbetat hårt för detta sedan 2010 och ser nu fram emot att kunna ge plats åt ytterligare 190 nya studenter. Detta är ett viktigt led i vår målsättning att utöka vårt bestånd från dagens dryga 8 000 till 10 000, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.

De nya bostäderna bygger vidare på befintlig bebyggelsestruktur i Björkhagen och kommer att ligga längs med Simrishamnsvägen och Understensvägen. Bostäderna fördelas på tre huskroppar med två lamellhus i dalen och ett punkthus på höjden. Planerad byggstart är 2019.

– Att ha skapat förutsättningar för 190 nya studentbostäder i Björkhagen är på många sätt stort. Jag ser fram emot att kunna förverkliga detta hållbara studentkluster i ett attraktivt beläget område, säger Mattias Carrass, projekt- och teknikchef på Stockholms studentbostäder.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige