Image

Stockholms studentbostäder anställer projekt- och teknikchef

Bolag Mattias Carrass blir ny projekt- och teknikchef på Stockholms studentbostäder, SSSB. Han har tidigare haft rollen som projekt- och affärsutvecklingsansvarig på SSSB.
Publicerad den 2 Mars 2018
Mattias Carrass. Bild: SSSB
Mattias Carrass.

Tjänsten innebär en organisatorisk ihopslagning av affärsutveckling, nyproduktion, underhåll och drift, som nu samlas under samma avdelning.

– Jag är väldigt glad att få Mattias i denna roll. Detta är ett naturligt steg för att ytterligare fokusera på vår utvecklingsfas. Hans stora erfarenhet från sin nuvarande roll som affärsutvecklare, liksom hans tidigare från såväl konsultledet som från den kommunala planeringsprocessen för bostadsbyggande, kommer verkligen vara en tillgång för oss i vår utveckling av framtidens studentbostäder, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.

Stockholms studentbostäder är just nu inne i en intensiv utvecklingsfas av sitt fastighetsbestånd genom nyproduktion. Planen är att utöka beståndet från dagens dryga 8 000 till 10 000 med en takt på 200 - 300 per år. Arbetet är redan påbörjat med den nyligen avslutade nyproduktionen i området Strix i Solna. Närmast står att påbörja en utbyggnad av studentbostadsområdet Lappkärrsberget. Totalt planeras där för ett tillskott om cirka 800 nya studentbostäder med byggstart av första etappen under 2018. Vidare detaljplaneras det för nyproduktion både vid Björkhagen och Jerum, Fyrtalet och Forum i centrala Stockholm.

Mattias Carrass tillträdde sin nya tjänst den 1 mars.

– Att få leda detta arbete med att förvalta, utveckla och bygga nya studentbostäder för dagens och morgondagens studenter känns mycket inspirerande. Det blir en styrka att vi nu får helheten koncentrerad på en avdelning. Med vår samlade kompetens står vi väl rustade inför en mycket spännande och utmanande framtid, säger han.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige