Image

1 600 kvadratmeter uthyrt vid Odenplan

Uthyrning Newsec har på uppdrag av Folksam tecknat ett femårigt hyresavtal avseende 1 630 kvadratmeter i fastigheten Spelbomskan 12 vid Odenplan i Stockholm. Den nya hyresgästen är Svensk Byggtjänst som flyttar in i november 2014. Även garaget i fastighetens bottenplan har fått nya hyresgäster.
Publicerad den 20 Mars 2014

- Fastigheten genomgår en totalrenovering både in- och utvändigt och byggs om etappvis till modern standard. Renoveringen beräknas vara helt klar 2015. Fastigheten har även ett av Stockholms bästa kommunikationslägen i och med den framväxande Citybanan, säger Björn Gustafsson, fastighetschef på Folksam.

Fastigheten har en total yta om drygt 28 000 kvadratmeter och sedan tidigare finns Coop Konsum, Sats och konferens- och mötesarrangören 7A i huset. I bottenplan finns även ett stort garage där företagen Parkman och Hertz är nya hyresgäster. Parkman hyr 11 500 kvadratmeter och Hertz hyr 1 500 kvadratmeter av garaget.

- Vi har arbetat med uthyrningen i huset under en period och det har gått mycket bra. Vi kommer kunna erbjuda ytterligare attraktiva lokaler i fastigheten längre fram, säger Maria Krumlinde, uthyrningsansvarig på Newsec Asset Management.

Svensk Byggtjänst har ställt höga krav på öppna och moderna ytor varför nu lokalen byggs om och renoveras inför inflyttning i november 2014.

- Eftersom vi själva arbetar med att utveckla verktyg och mötesplatser som syftar till att skapa effektivitet samt lönsamhet runtom i Byggsverige, var lokalernas yteffektivitet ett givet krav från vår sida, säger Erik Hellqvist, vd på Svensk Byggtjänst.

Svensk Byggtjänst har sedan 1934 samlat in, strukturerat och sålt information och kunskap om aktuell teknik och regelverk som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar med fokus på lönsamhet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige