Image

Ytterligare storsatsning i Nynäshamn

INVESTERING KF Fastigheter och NGL Construction investerar 600 miljoner kronor i handelsytor på 14 000 kvadratmeter i Nynäshamn. Detta bara ett par veckor efter att tre norska storföretag presenterade en miljardsatsning på handel i staden.
Publicerad den 30 Maj 2008

KF Fastigheter har kommit överens med NGL Construction om att skapa en handelsplats på fastigheten Telegrafen 15 vid färjeterminalen. Samarbetet gäller handelsyta om sammanlagt 14 000 kvadratmeter varav en större Coop-enhet kommer att finnas på drygt 6 000 kvadratmeter. Övrig yta kommer att fyllas med andra starka aktörer för att skapa en bra butiksmix.

KF Fastigheter investerar drygt 300 miljoner kronor i projektet.
NGL Construction investerar lika mycket i övriga delar av fastigheten där kontor och bostäder på sikt ska utgöra Nynäshamn Park.

- Vår målsättning är att skapa framtidens handelsplats med attraktiva butiker. Det unika läget vid hamnen ger oss alla möjligheter att tillsammans med NGL Construction, och i samarbete med kommunen, möjliggöra detta, säger Bernt-Olof Gustavsson, vd på KF Fastigheter.

Nynäshamn Park kan totalt ge upp till 200-300 arbetstillfällen inom handel och ytterligare något hundratal i produktionsstadiet. Intresset bland entreprenörer och butikskedjor att etablera sig i Nynäshamn är mycket stort. Förutom butiker och kontor planeras flera hundra nya bostäder i projektet.

- Det är väldigt roligt. Handeln har inte varit speciellt utvecklad i Nynäshamn tidigare och nu får vi två stora satsningen nästan samtidigt. De kommer att komplettera varann bra, våra norska vänner bygger i centrum och den här satsningen med KF och NGL ligger lite utanför stadskärnan, på det gamla Ericsson-området, och handlar mer om sällanköpsvaror. Det går bra för Nynäshamn nu, säger Ilija Batljan, (s) kommunalråd.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige