Image

”Stor framåtanda i Göteborgsområdet”

Bolag Platzer växer vidare genom stora framsteg i utvecklingsprojekten. Bolagets förvaltningsresultat ökar med 14 procent, fastighetsvärdet är uppe i nästan 10 miljarder kronor.
Publicerad den 28 April 2016
P-G Persson. Bild: Platzer
P-G Persson.

Hyresintäkterna ökade till 157 mkr (139).
Förvaltningsresultatet förbättrades med 14 procent till 67 mkr.
Periodens resultat uppgick till 15 mkr (39).
Fastighetsvärdet ökade till 9 924 mkr (9 784).
Substansvärdet per aktie uppgick till 39,81 kronor (38,62).
Resultat per aktie uppgick till 0,14 kronor (0,41).

P-G Persson, vd på Platzer, säger:
- Det råder stor framåtanda i Göteborgsområdet. Kommunerna jobbar aktivt för att få igång byggnation av bostäder och kontorslokaler. Som lokal aktör finns vi i många av de mest intressanta utvecklingsområdena i Göteborgsområdet. Vi arbetar målmedvetet för att få till så många detaljplaner med byggrätter inom både bostäder och lokaler som möjligt. Bostadsbyggrätterna kommer vi att sälja eller byta mot intressanta kommersiella utvecklings- eller förvaltningsobjekt. På det sättet bidrar Platzer till Göteborgs utveckling och säkerställer fortsatt tillväxt i bolaget.

- Under första kvartalet tog vi ett antal viktiga steg i arbetet att få till detaljplaner i våra utvecklingsområden. I Södra Änggården (idag norra Högsbo) fick vi planbesked att påbörja etapp 1, vilken omfattar kommande byggrätter om 120 000 kvadratmeter med stort inslag av bostäder. 600 lägenheter i området kommer ingå i Göteborgs Stads Jubileumssatsning BoStad 2021. På Backaplan och i Gamlestaden pågår intensivt arbete med den stadsutveckling som ska leda fram till färdiga detaljplaner. I dagarna kommer vi dessutom att påbörja byggnation av vår profilfastighet på Gamlestads torg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Älskar det här bolaget"

Bolag Vid årsskiftet kommer Hufvudstaden första gången på 2000-talet ha en annan vd än Ivo Stopner. Tillträdande Anders Nygren berättar om tankarna när han fick frågan och om arbetet med överlämningen från sin företrädare.Vid årsskiftet kommer Hufvudstaden första gången på 2000-talet ha en annan vd än Ivo Stopner. Tillträdande Anders Nygren berättar om tankarna när han fick frågan och om arbetet med överlämningen från sin företrädare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY