Image

Wihlborgs storköper i Danmark

Transaktioner Wihlborgs stärker närvaron i Köpenhamn genom ett köp av 13 fastigheter om totalt 100 000 kvadratmeter. Säljare är det danska pensionsbolaget Unipension.
Publicerad den 31 Oktober 2016
Anders Jarl. Bild: Wihlborgs
Anders Jarl.

Fastighetsbeståndet omfattar tolv kontorsfastigheter och en lagerfastighet. Ungefär hälften av beståndet finns i Herlev/Ballerup och Høje-Taastrup där Wihlborgs redan är verksamt. Resterande fastigheter är belägna i andra delområden i både norra och södra Köpenhamn. Köpesumman uppgår till 700 miljoner danska kronor – motsvarande cirka 929 miljoner svenska kronor – och avkastningen beräknas till 7 procent. Tillträde sker den 1 november 2016.

- Vi ser en positiv utveckling på den danska marknaden och detta är ett bra tillfälle för oss att växa ytterligare i denna region. Vi är heller inte främmande för att göra ytterligare förvärv i de nya områden som vi nu går in i, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

Efter förvärvet äger och förvaltar Wihlborgs cirka 400 000 kvadratmeter i Köpenhamnsområdet till ett värde av fyra miljarder kronor.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige