Image

Wihlborgs köper i Helsingborg och Köpenhamn

Transaktioner Wihlborgs har genomfört två köp på Långeberga i Helsingborg och ett kompletteringsköp i Danmark.
Publicerad den 25 Januari 2017
Wihlborgs köper i Långeberga. Bild: Wihlborgs
Wihlborgs köper i Långeberga.

I december köpte Wihlborgs fastigheten Cylindern 2 på Långeberga av Er-Ho Fastigheter. Fastigheten är Wihlborgs första på Långeberga och omfattar cirka 10 000 kvadratmeter tomtyta samt en lager- och kontorsbyggnad om cirka 2 200 kvadratmeter. Heras Stängsel förhyr hela fastigheten.

Wihlborgs har även tecknat avtal om att köpa fastigheterna Ackumulatorn 15 och Ackumulatorn 17 på Långeberga. Fastigheterna omfattar cirka 16 800 kvadratmeter tomtyta samt en lager- och kontorsbyggnad om cirka 4 300 kvadratmeter där Noviflora Helsingborg är den största hyresgästen. Säljare är Bröderna Iborn och rådgivare till säljaren var Navet AB. Tillträde sker den 1 mars 2017.

– Långeberga är ett välmående verksamhetsområde och kommunikationsläget är ypperligt med direkt access till Europavägnätet. Genom dessa två affärer skapar vi en bra bas i ett förvaltningsområde som är nytt för oss. Vi hoppas kunna utöka beståndet i Långeberga med tiden, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs.

Wihlborgs har även gjort ett kompletteringsköp i Danmark. Kontors- och verkstadsfastigheten Park Allé 363 i Bröndby köptes av Unipension den 31 december 2016 och omfattar 20 000 kvadratmeter tomtyta och en byggnad om 3 900 kvadratmeter. Fastigheten är fullt uthyrd till Pon Equipment.

Det totala fastighetsvärdet i dessa tre affärer är 96 miljoner kronor. De svenska affärerna är gjorda som bolagsaffärer.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige