Image
Wihlborgs köper Österport 7 i centrala Malmö av SPP.
Wihlborgs köper Österport 7 i centrala Malmö av SPP.

Wihlborgs köper fastighet i centrala Malmö

Transaktioner Wihlborgs har tecknat avtal om att köpa fastigheten Österport 7 omfattande 11 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta vid Drottningtorget i Malmö.
Publicerad den 23 Maj 2022
Ulrika Hallengren. Bild: Josefin Widell Hultgren
Ulrika Hallengren.

Säljare är SPP Fastigheter AB (publ) och tillträdet äger rum den 1 juni 2022. Fastigheten är belägen cirka 500 meter från Malmö centralstation och består av en kontorsbyggnad på sju till åtta våningar med ett större gemensamt garage med grannfastigheten. Hyresgästen Sweco Sverige disponerar idag hela fastigheten. Det underliggande fastighetsvärdet är 390 miljoner kronor och förvärvet görs i form av en bolagsaffär.

– Med förvärvet av Österport 7 stärker vi vår position i centrala Malmö ytterligare. Här sker en ständig utveckling också för framtiden inte minst genom den kommande framväxten av Nyhamnen. Denna fastighet har ett attraktivt läge, en intressant volym och framför allt en utformning som gör den flexibel och hållbar över tid, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Cushman & Wakefield var säljarens rådgivare i affären.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige