Image
Hans Wallenstam.
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam

Wallenstam investerar i Klarna

Bolag Klarna genomför en nyemission där Wallenstam investerar 125 miljoner kronor.
Publicerad den 29 Mars 2021

– Marknaden för den här typen av betaltjänster kommer att öka i framtiden och att nu få vara med som investerare i Klarna kan skapa intressanta möjligheter för Wallenstam. Klarna är den dominerande aktören för dessa tjänster, som även Wallenstam kommer att nyttja, säger Hans Wallenstam, vd.

Wallenstam har successivt sålt aktieinnehavet i solcellsutvecklaren Exeger AB. Investeringen i Exeger gjordes mot bakgrund av Wallenstams förhoppning att kunna använda solcellerna i nyproduktionen av bostäder, dock har Exeger ändrat strategi och riktar sig numera mot konsumentledet. Likviden från försäljningen av aktierna används nu för investeringen i Klarna.

I dagsläget har Wallenstam ägarandelar i ett antal bolag, som alla har en nära koppling till Wallenstams verksamhet. I coworkingföretaget Convendum gick Wallenstam in som delägare 2018, och är idag en av huvudägarna med 34,6 procent av aktierna. I Colive AB, som erbjuder delningsboende, blev Wallenstam delägare med 25 procent under 2020. I samarbete med proptech-bolaget Tmpl har Wallenstam tagit fram och vidareutvecklat en app för information till och mellan hyresgäster. Wallenstam är sedan 2019 delägare och äger 7,2 procent av aktierna i bolaget.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige