Image
I korsningen Kyrkogatan/Korsgatan ska Wallenstam hyra ut till Götaplatsgruppen och Park Lanes nya storsatsning till hösten.
I korsningen Kyrkogatan/Korsgatan ska Wallenstam hyra ut till Götaplatsgruppen och Park Lanes nya storsatsning till hösten. Bild: Wallenstam

Wallenstam hyr ut till Götaplatsgruppen och Park Lane

Uthyrning I höst ska Park Lane och Götaplatsgruppen öppnar en nysatsning på hörnet vid Korsgatan och Kyrkogatan i Göteborg. Just nu genomför Wallenstam en renovering i fastigheten med anor från 1820-talet, vars drygt 600 kvadratmeter nu ska bli restaurangyta.
Publicerad den 17 Maj 2024

Huset vid korsningen Korsgatan, Kyrkogatan, för Göteborgaren ofta bekant som “Josephssonshuset", började sin resa 1820, när Hans Christian Koch byggde huset för att använda det som värdshus, vinlager och bostadshus. På 1920-talet övertog C.J Josephsson huset för att starta ett “bosättningsmagasin". När Wallenstam köpte huset efter ytterligare 100 år var det i behov av en stor portion kärlek och en omfattande renovering påbörjades.

– Det känns fantastiskt roligt och spännande att låta en så populär adress som denna få leva upp, byta skepnad och innehåll för att bidra positivt till hela området som i sig sjuder av liv och rörelse. Vi har ju sedan tidigare också fin erfarenhet av framgångsrika samarbeten med Götaplatsgruppen i etableringen av Tavolo och Vinbaren, säger Marina Fritsche, regionchef Göteborg och vice vd för Wallenstam.

– Vi ser otroligt mycket fram emot öppningen och kan lova en upplevelse som blandar det bästa från båda världar när det kommer till mat, dryck och underhållning. Det blir en folklig restaurang i ett oslagbart läge med ett spännande och trivsamt koncept som vi tror på, säger Bengt Linde, Götaplatsgruppen.

– Vi trivs ihop och älskar att överraska, skapa stämning och upplevelser tillsammans med god mat och dryck. Det ser vi verkligen fram emot att göra här mitt i hjärtat av Göteborg i en helt fantastisk lokal, säger Daniel Brookes, Park Lane.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Insatsteam ska lösa bostadsbyggandet i nyindustrialiseringsorter

Bostäder Fyra bostadsministrar, 3,5 år som samordnare och varav ett år som utredare – nu kommer förslagen från den statliga utredaren för hur bostadsbyggandet ska öka. Rapport från ett skeende är namnet som utredare Peter Larsson gett utredningen om hur samhällsbyggandet i Norrbottens och Västerbottens län ska öka och strukturella hinder minska. Tre förslag är redan under beredning och nu kommer fler förslag på hur aktörerna ska samordnas för att säkra befolkningsförsörjningen ska gå i rätt takt för den gröna industrins framfart.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige