Image

Wåhlin Arkitekter öppnar i Uppsala

Bolag Wåhlin Arkitekter öppnar ett kontor i Uppsala samt skriver ett samarbetsavtal med Bjerking.
Publicerad den 30 November 2011
Per Wåhlin. Bild: Wåhlin Arkitekter. Bild: Wåhlin Arkitekter
Per Wåhlin. Bild: Wåhlin Arkitekter.

Wåhlin Arkitekter tillför genom samarbetet ökad kompetens och erfarenhet inom formgivning och funktionsplanering och Bjerkings arkitekter bidrar med bland annat kompetens inom miljö/energi och formgivning av byggnader i kulturminnesmiljö. Gemensamt blir de båda företagen en betydande aktör inom arkitekturområdet med närmare 30 arkitekter.

- Tillsammans kommer våra företag bli en ny och attraktiv samarbetspartner i byggbranschen i Uppsala, säger Wåhlins grundare Per Wåhlin.
- Bjerking får nu möjligheter att erbjuda arkitekttjänster i större omfattning, säger Anders Wärefors, vd för Bjerking.

Wåhlin Arkitekter, som ritat den nya uppmärksammade centralstationen i Uppsala, expanderar genom öppnandet av en filial i Uppsala.
- Detta är ett steg i utveckling mot att vara ett av Sveriges bästa arkitektföretag. Jag är mycket glad över att vi med hjälp av ett så välrenommerat företag som Bjerking kan påbörja en expansion. Vi ska fortsätta att vara ett spjutspetsföretag med ett tydligt personligt engagemang, säger vd Per Wåhlin.

Bjerking AB har under den senaste tiden haft en mycket positiv tillväxt och har förutom sina arkitekter drygt 200 ingenjörer inom hus, installation och anläggning.
- Samarbetet är ett led i vår satsning på att bli den attraktivaste arkitekt- och byggkonsulten i Stockholm/Mälardalen. Vi har under en tid sökt en stark samarbetspartner inom arkitektur och är mycket glada att få påbörja det här samarbetet i Uppsala, säger Bjerkings vd Anders Wärefors.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige