Image

Vigs Ängar i Köpingebro vann Rikshems tävling

Event Rikshem och PRO har tillsammans med en jury utsett Vigs Ängar i Köpingebro till Bästa äldres boende. Priset på 50 000 kronor ska komma verksamheten och hyresgästerna till godo.
Publicerad den 30 Juli 2013
PRO och Rikshem prisade äldreboendet Vigs Ängar i Köpingebro, Lillemor Husberg från Vigs Ängar tog emot checken. Bild: Rikshem.
PRO och Rikshem prisade äldreboendet Vigs Ängar i Köpingebro, Lillemor Husberg från Vigs Ängar tog emot checken.

Juryns motivering är:

”Genom ett stort engagemang från såväl arkitekt som personal, visar Vigs Ängar att ett äldreboende inte bara kan vara attraktivt för de boende utan även för allmänhet, besökare och personal. Genom att öppna upp anläggningens lokaler med spa och matsal för utomstående skapas liv och rörelse och boendet blir en naturlig del i samhället. De vackra husen är omsorgsfullt utformade i både detalj och helhet: invändigt med rundade hörn, vinklar och vrår och utvändigt i tydlig samklang med naturen. Konsekvent fokus på miljö, inte bara i husen utan i verksamhetens alla delar, synliggörs i färg, form, konstnärlig vattenhantering och lokalt producerad mat och resulterar i hög trivsel för alla.”

- Just äldreboende kommer att vara en av samhällets största utmaningar de närmaste decennierna därför är det viktigt att vi som stora samhällsaktörer stimulerar en positiv utveckling, säger Ilija Batljan, vice vd på Rikshem.

Juryn har även valt att ge Trygghetsboendet Tullbacken i Olofström ett hedersomnämnande med motiveringen:

”Det centrala läget med närhet till service och tillgången till övernattningslägenhet för besökande gör trygghetsboendet till en träffpunkt. Med den stora vinterträdgården erbjuder Tullgården en extra kvalitet till de boende.”

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY