Image

Rikshem och PRO arrangerar tävling

Event Rikshem och PRO utlyser tävlingen Bästa äldres boende. Priset på 50 000 kronor ska uppmärksamma förutsättning för gemenskap och trivsel, men också byggnadens utformning och estetik. Prissumman ska komma hyresgästerna till del, inte fastighetsägaren eller företaget som bedriver verksamheten.
Publicerad den 24 Maj 2013
Ilija Batljan. Bild: Rikshem
Ilija Batljan.

- Äldres boende handlar om mer än en bostad med hiss, golv utan trösklar och svängrum i badrummet. Boendekvalitet är också möjligheten att vara delaktig och aktiv i samhället, att ha kontakt med vänner och grannar, att ha tillgång till stöd och service – att kunna förverkliga sina drömmar även på äldre dar, säger Curt Persson, ordförande i PRO.

- Vårt gemensamma intresse för olika boendeformer har resulterat i ett samarbete kring ett pris för att låta goda förebilder inspirera och stötta dem som vill bygga nytt, bygga till eller bygga om, säger Ilija Batljan, vice vd på Rikshem.

Priset på 50 000 kronor ska gå till en färdig byggd miljö där äldre människor bor idag. Det kan röra sig om senior- eller trygghetsbostäder, vård- och omsorgsboenden eller servicehus. Det är inte själva verksamheten som bedöms utan byggnadens utformning och förutsättningar för gemenskap och trivsel. Utformningen ska vara ändamålsenlig, hållbar och hälsofrämjande.

Enskilda personer eller organisationer kan nominera pristagare senast den 14 juni 2013. Därefter bedömer en jury bestående av Curt Persson, ordförande PRO, Ilija Batljan, vice vd Rikshem, Monica von Schmalensee, vd White Arkitekter, Viktoria Ödmark, Investments Savills och Johan Zetterstedt, vd Fastighetsnytt, de inkomna förslagen.

Den 17 juni meddelar juryn vilka som har nominerats. Prisutdelningen sker under Almedalsveckan i Visby 2013.

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY