Image

Två finalister utsedda i Rikshems äldreboendetävling

Event Rikshem och PRO har tillsammans med en jury utsett Tullbacken i Jämshög och Vigs Ängar i Köpingebro till de två finalister som tävlar om priset på 50 000 kronor.
Publicerad den 28 Juni 2013

Hela priset ska komma verksamheten/hyresgästerna i den vinnande fastigheten till godo, inte fastighetsägaren eller företaget som bedriver verksamheten i förekommande fall.

Rikshem och PRO utlyste i våras en tävling där enskilda personer eller organisationer kunde nominera bästa äldres boende. Syftet med formuleringen bästa äldres boende är att inkludera alla olika sorters boenden för äldre. Det innebär att tävlingen är öppen för alla vare sig det gäller seniorbostäder, trygghetsbostäder, vårdboende, omsorgsboende, servicehus eller annat sorts boende för äldre.

Juryn satte upp fyra kriterier som de nominerade var tvungna att uppfylla för att bli utvalda att gå vidare i tävlingen. De fyra bedömningskriterierna är:

• Social miljö, till exempel möjligheten för hyresgästerna att träffas.
• Närheten till service, till exempel livsmedelsaffär, vårdcentral, bank.
• Den fysiska miljön inne och ute, till exempel tillgänglighet, hissar, framkomlighet.
• Den estetiska utformningen, till exempel arkitektur, färgsättning, planteringar.

- Vi presenterar vinnaren och juryns motivering under Almedalsveckan i Visby, säger Ilija Batljan, vice vd Rikshem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY