Image

Åbrädden i Helsingborg vinner Rikshem-tävling

Event Rikshem och PRO har tillsammans med en jury utsett Åbrädden i Helsingborg till Bästa äldres boende. Priset på 50 000 kronor ska komma verksamheten och hyresgästerna till godo.
Publicerad den 31 Juli 2014
Åbrädden i Helsingborg vann Rikshems tävling Bästa Äldres Boende. Bild: Rikshem
Åbrädden i Helsingborg vann Rikshems tävling Bästa Äldres Boende.

– Ensamheten är dagens största folksjukdom bland äldre. Åbrädden visar att ett bra äldres boende som främjar den sociala sammanhållningen är en effektiv medicin för att motverka det, säger Ilija Batljan, vice vd på Rikshem.

– Åbrädden är skapat för gemenskap och möten både ute och inne, på sitt rum eller i trädgården. Det skapar goda förutsättningar för en god livskvalitet på äldre dar, säger Curt Persson, ordförande för PRO.

Juryn motiverar vinnaren så här:
Förslagsställarna som nominerade boendet till Årets bästa äldres boende skrev om Åbrädden: ”Massor av gemensamma utrymmen för gymnastik, slöjd, vävning, sömnad. Rum med puzzel, datarum, bibliotek, biljard. Frisör, fotvård, massage, rum för uthyrning till tillfälliga gäster, egen restaurang, festlokal med mera. En trivselgrupp som bara under 2013 hade fler än 20 olika aktiviteter som bingo, utflykter, pubkvällar, inbjudna artister, dansaftnar...

Till det kan också läggas till växthus, hönshus och matråd och listan tar aldrig slut. Det är exakt detta juryn fångat, det vill säga Åbrädden är skapat för gemenskap och möten både ute och inne, på sitt rum eller i trädgården.

Med lust och glädje som utgångspunkt är Åbrädden en mycket god föregångare för boende för äldre. Genom delaktighet skapar Åbrädden trygghet i både atmosfär och utformning av boendet. Det är de boende som med sin kunskap och inspiration, tillsammans med en lyssnade och engagerad personal som ger boendet liv och gör Åbrädden till årets vinnare.”

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY