Image

Victoria Park och Egain skapar miljövinster tillsammans

Bolag Victoria Parks och Egains samarbete, avseende 5 000 lägenheter, har det senaste året inneburit en minskad miljöpåverkan på 215 000 kilogram koldioxid. Vilket kan jämföras med motsvarade utsläpp från cirka 1 500 flygresor tur och retur för en person mellan Stockholm och Göteborg.
Publicerad den 17 Oktober 2016

– 120 000 kilogram koldioxid, det var siffran som vi räknade med att kunna göra i ytterligare koldioxid-besparing i och med det utökade samarbetet för ett år sedan. Nu kan vi konstatera att vår klimatpåverkan minskat med hela 215 000 kilogram koldioxid på väldigt kort tid, vilket vi givetvis är oerhört nöjda med, säger Victoria Parks fastighetschef Per Ekelund.

Victoria Park och Egain Sweden presenterade för ett år sedan ett utökat samarbete där ytterligare 3 600 lägenheter av Victoria Parks bestånd fick klimatstyrd uppvärmning genom Egains system.

– Samarbetet med Egain är ett av många exempel på Victoria Parks hållbarhetsarbete med mål att förbättra boendekvalitet och minska bolagets miljöpåverkan. Vi satsar på tekniska lösningar för att optimera energiförbrukningen och sänka vattenförbrukningsnivån i våra fastigheter. Vi byter till snålspolande armaturer, frånluftsfläktar som drar mindre energi och fönster. Installerar rörelsestyrd trapphusbelysning med Led-teknik. Bygger om värmecentraler och tilläggsisolerar väggar och tak, säger Per Ekelund.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G: "Än blir ni inte av med mig"

Bolag Efter att i förra veckan ha presenterat vem som tar över P-G Perssons stol i Platzer så var det dags att avsluta år 2022 med bokslutet. Bolaget ser ett minskat fastighetsvärde – något den avgående vd:n inte sett på tio år. För Fastighetssverige berättar han mer om detaljerna i den senaste rapporten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige