Image

Victoria Park nyemitterar - tillförs 344 miljoner

Ekonomi/Finansiering Victoria Park har genomfört en riktad nyemission och tillförs 344 miljoner kronor. 14,5 miljoner B-aktier emitterades till teckningskursen 23,75 kronor.
Publicerad den 14 September 2016

Teckningskursen i nyemissionen har fastställts genom ett så kallat ”accelerated book-building”-förfarande. Emissionen riktades till utvalda investerare och blev kraftigt övertecknad med stort intresse från såväl svenska som internationella investerare.

Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är dels att bredda den institutionella ägarbasen, dels att på ett tidseffektivt sätt möjliggöra en högre takt av standardhöjande investeringar samt förtätningsprojekt och värdeskapande förvärv.
Nyemissionen innebär en utspädningseffekt om cirka 6,0 procent i förhållande till antalet stamaktier i bolaget genom att antalet utestående stamaktier ökar till 240 096 812 (fördelat på 79 566 104 aktier av serie A och 160 530 708 aktier av serie B).

I syfte att underlätta leverans av aktier till investerarna i nyemissionen har Östersjöstiftelsen och Gålöstiftelsen åtagit sig att låna ut 11 858 000 respektive 2 642 000 (sammanlagt 14 500 000) aktier av serie B till Swedbank. Aktierna kommer att återlämnas så snart nyemissionen registrerats hos Bolagsverket, vilket beräknas ske i början av nästa vecka.

ABG Sundal Collier och Swedbank har engagerats som Joint Lead Managers och Bookrunners i samband med nyemissionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Oscar Properties styrelseordförande om Engelberts avgång: "Han är en visionär"

Karriär Oscar Properties har genomgått metamorfos. Det är vad Peter Norman, styrelseordförande i Oscar Properties, anger som anledningen till att bolagets vd sen 19 år nu ska lämna över till Carl Janglin.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige