Image
Vernum köper av Östanå Real Estate.
Vernum köper av Östanå Real Estate. Bild: Vernum Fastigheter

Vernum köper i Strängnäs kommun

Transaktioner Vernum Fastigheter har utökat ytterligare i Strängnäs kommun genom ett förvärv av 8 837 kvadratmeter BTA i Härad. Säljare var Östanå Real Estate. Projektet går under namnet Sörfjärden och har ett tydligt hållbarhetsfokus.
Publicerad den 30 Augusti 2022

Här kommer 144 hyresbostäder samt ett LSS boende med sex lägenheter byggas invid Mälaren. Lägenheterna uppförs i massivträ av Nock Massiva Trähus med attraktiva storlekar där tonvikt ligger på ettor och tvåor. Projektet är byggstartat och byggs i tre etapper varav första etappen har inflytt januari 2023 och sista etappen preliminärt i maj 2023.
– Med detta förvärv, och vårt tidigare förvärv Brobyholm, är vi verkligen med och utvecklar Strängnäs kommun med nya och spännande bostadsområden med hållbarhet och livskvalité i fokus. Detta projekt ligger väldigt naturskönt men ändå med närhet till utbudet i Strängnäs. Det blir en fin pusselbit i vår tillväxtresa av attraktiva och klimatsmarta boenden, säger Vernums marknads- och transaktionschef Rolf Alexander.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige