Image
Vernum köper av Östanå Real Estate.
Vernum köper av Östanå Real Estate. Bild: Vernum Fastigheter

Vernum köper i Strängnäs kommun

Transaktioner Vernum Fastigheter har utökat ytterligare i Strängnäs kommun genom ett förvärv av 8 837 kvadratmeter BTA i Härad. Säljare var Östanå Real Estate. Projektet går under namnet Sörfjärden och har ett tydligt hållbarhetsfokus.
Publicerad den 30 Augusti 2022

Här kommer 144 hyresbostäder samt ett LSS boende med sex lägenheter byggas invid Mälaren. Lägenheterna uppförs i massivträ av Nock Massiva Trähus med attraktiva storlekar där tonvikt ligger på ettor och tvåor. Projektet är byggstartat och byggs i tre etapper varav första etappen har inflytt januari 2023 och sista etappen preliminärt i maj 2023.
– Med detta förvärv, och vårt tidigare förvärv Brobyholm, är vi verkligen med och utvecklar Strängnäs kommun med nya och spännande bostadsområden med hållbarhet och livskvalité i fokus. Detta projekt ligger väldigt naturskönt men ändå med närhet till utbudet i Strängnäs. Det blir en fin pusselbit i vår tillväxtresa av attraktiva och klimatsmarta boenden, säger Vernums marknads- och transaktionschef Rolf Alexander.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige