Image

Växjöbostäder säljer för 1,5 miljarder kronor

Transaktioner Nordhalla och Victoria Park har tecknat en avsiktsförklaring med Växjöbostäder om att köpa 1 923 lägenheter för drygt 1,5 miljarder kronor.
Publicerad den 16 Augusti 2016

Nordhalla avser att förvärva drygt 1 000 lägenheter med en yta om cirka 60 000 kvadratmeter belägna i stadsdelen Teleborg och på bostäder på Linnéuniversitetets Campusområde i Växjö (fastigheterna Idet 1 på Campus, Paris 1, Skrindan 1, Jungfrulyckan 1, Klangen 17 och 18, Nergårds Anna 1, Rasken 17, 40, 41 och 43 i Teleborg).

Victoria Park avser att förvärva närmare 900 lägenheter med en yta om cirka 70 000 kvadratmeter belägna i stadsdelen Norr samt Araby (fastigheterna Skatan 1, 6, 7, 8, 9 och 10 i Araby, Magistern 6, 7 och 8 i Norr).

Victoria Park och Nordhalla inleder nu en exklusiv så kallad Due Diligence-process med ambitionen att teckna slutgiltigt avtal under september med tillträde december 2016.

Nordhalla ägs av Alecta, Heimstaden, Ericssons Pensionsstiftelse samt Sandviks Pensionsstiftelse.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Oscar Properties styrelseordförande om Engelberts avgång: "Han är en visionär"

Karriär Oscar Properties har genomgått metamorfos. Det är vad Peter Norman, styrelseordförande i Oscar Properties, anger som anledningen till att bolagets vd sen 19 år nu ska lämna över till Carl Janglin.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige