Image

Växjöbostäder planerar storförsäljning

Transaktioner Styrelsen för Växjöbostäder beslutade i fredags att sälja 2 069 lägenheter.
Publicerad den 18 Januari 2016

- Just nu är Växjö en intressant stad för fastighetsägare att investera i och denna möjlighet är viktig att ta tillvara. Intresset för Växjö är stort. Vi ser gärna att fler aktörer är med och bygger och förvaltar bostäder i Växjö. Genom att sälja skapar vi förutsättningar för Växjöbostäder att bygga fler nya bostäder med fortsatt god ekonomi i bolaget. Vi skapar också möjligheter för nya hyresvärdar att komma in på Växjös bostadsmarknad och bidra till Växjös utveckling, säger styrelseordförande Per Schöldberg (C).

För att beslutet ska gå igenom behöver försäljningarna även godkännas av VKAB (Växjö Kommunföretag AB) och Kommunfullmäktige. Därefter kommer försäljningarna att genomföras under hösten/vintern.

- Försäljningarna ska ske till seriösa köpare som är långsiktiga och som skapar ansvarsfull förvaltning, säger Per Schöldberg.

Sammanlagt äger Växjöbostäder 10 500 lägenheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Oscar Properties styrelseordförande om Engelberts avgång: "Han är en visionär"

Karriär Oscar Properties har genomgått metamorfos. Det är vad Peter Norman, styrelseordförande i Oscar Properties, anger som anledningen till att bolagets vd sen 19 år nu ska lämna över till Carl Janglin.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige