Image

Vasallen hyr ut i Visby

Uthyrning Vasallen har hyrt ut 5 000 kvadratmeter på Visborg i Visby.
Publicerad den 24 Augusti 2011

Vasallen har klart med fyra nya hyresgäster för inflyttning under det kommande året i den nya stadsdelen Visborg i Visby. Södra Visby får sitt första apotek i samband med inflyttningen av Boots Apotek i oktober/november. Boots kommer med sin nya butik att dela byggnad med restaurang Hwitstjärna. Previa som är ett ledande företag inom företagshälsovård expanderar sin verksamhet och kommer vid inflyttningen i mars 2012 att hyra 950 kvadratmeter. Avtalen för Previa och Boots Apotek löper på fem år.

Nyetablerar på Gotland gör bygg- och ventilationsgrossisten Bevego som från 1 oktober hyr 1 100 kvadratmeter. Fornvännerna som äger Gotlands museum samlokaliserar sina kontor och förrådsmagasin och förlägger dessa på Visborg. På Vädursgatan 12 kommer de att få cirka 2 700 kvadratmeter effektiva lokaler att utvecklas i.
- Vi har sedan förvärvet arbetat med att utveckla fastigheten och de nya hyresavtalen bekräftar att våra hyresgäster är nöjda. Områdets unika karaktär har bevarats och moderniserats vilket också har bidragit till att det utvecklats till en attraktiv stadsdel för företag att verka i, säger Fredrik Pettersson, Vasallens affärsområdeschef i mellansverige.

Med de nya avtalen hyr Vasallen ut cirka 5 000 kvadratmeter vilket höjer beläggningen från 62 till 71 procent.
- Utvecklingen på Visborg fortsätter. Vi planerar för att bygga moderna bostäder enligt gotländsk byggtradition. De boende får närheten till havet och den karaktäristiska naturen tillsammans med service och ett strategiskt bra läge, säger Fredrik Pettersson, Vasallens affärsområdeschef i mellansverige.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige