Image
Vasakronan köper Uggleborg 14 av Union Investment.
Vasakronan köper Uggleborg 14 av Union Investment. Bild: Henning Kreft

Vasakronan storköper i centrala Stockholm

Transaktioner Vasakronan köper kvarteret Uggleborg 14, Sthlm HUB, av Union Investment. Köpeskillingen är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 715 miljoner kronor.
Publicerad den 27 Mars 2024

Sthlm HUB är en tomträtt belägen mitt emot Centralstationen på Vasagatan 12, vägg i vägg med Vasakronans fastighet Klara C och bara ett stenkast från bolagets övriga fastigheter Pennfäktaren och Klara Zenit.

Byggnaden uppfördes ursprungligen 1967 och genomgick en total renovering och uppgradering mellan 2015–2017. Den totala uthyrningsbara arean uppgår till cirka 6 000 kvadratmeter varav merparten utgörs av kontor.

– Sthlm HUB är en fastighet av hög kvalitet belägen i en del av Stockholm som har utvecklats starkt under senare år och som kommer stå sig väl över tid. Med förvärvet fortsätter vi att stärka vår närvaro i Stockholms bästa kommunikationsläge, vilket är helt i linje med vår strategi, säger Johanna Skogestig, vd på Vasakronan.

Vasakronan tillträder idag, den 27 mars. Sthlm HUB är miljöcertifierad enligt BREEAM In-Use Excellent.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige