Image
Johanna Skogestig, vd Vasakronan.

Vasakronan ökar fokus på hållbar stadsutveckling

Bolag Bolaget har som målsättning att ta nästa steg inom stadsutveckling och på ett ännu mer framgångsrikt sätt utveckla helheten i sina områden. Därför samordnas resurserna för transaktioner med projekt och kompetenserna inom analys med ekonomi. Förändringen innebär att en ur ledningsgruppen lämnar bolaget.


Johanna Skogestig, vd Vasakronan.

Vasakronan: Starkt resultat och ökade intäkter

Bolag Vasakronan hade en positiv nettouthyrning för kvartalet och bolaget konstaterar att volymen omförhandlingar är på en historiskt hög nivå motsvarande 917 miljoner kronor med ett positivt resultat på nio procent.


Vasakronan uppmärksammas för sitt hållbarhetsarbete.

Vasakronan utsett till ett av världens mest hållbara fastighetsbolag

Bolag I årets upplaga av GRESB placerar sig Vasakronan toppen bland fastighetsbolag i världen, både i undersökningen för befintliga fastigheter och i den för projektutveckling.


Johanna Skogestig, vd Vasakronan.

Skogestig ser större optimism på hyresmarknaden

Bolag Vasakronan levererar ett starkt resultat med ökade hyresintäkter under årets första sex månader, men nettouthyrningen landade på nästan minus 200 miljoner för halvåret. Vd:n Johanna Skogestig berättar för Fastighetssverige om hyresmarknadens återhämtning, kundernas förändrade efterfrågan på kontorsmarknaden och optimismen inför hösten.


Peter Östman är ny chef för affärsutveckling på Vasakronan.

Vasakronan ökar satsningen på teknikutveckling

Bolag Vasakronan har under flera års tid arbetat för att alla fastigheter ska vara uppkopplade, med all data samlad och enkelt tillgänglig. Ambitionen är dels att effektivisera driften och därigenom bidra till en mer hållbar fastighetsförvaltning, dels att utveckla digitala gränssnitt som förenklar vardagen för kunderna. Nu tar bolaget nästa steg och förstärker organisationen för att öka tempot ytterligare i utvecklingsarbetet.


Johanna Skogestig.

Skogestig: "Därför är det inte så dramatiskt med nettouthyrningen"

Bolag För Fastighetssverige berättar Vasakronans vd om bolagets blandade fjolår, den negativa nettouthyrningen och förhoppningarna på ett återhämtningens 2021.


Johanna Skogestig.

Vasakronan: Lägre resultat – lägre utdelning

Bolag Vasakronans resultat för 2020 minskade jämfört med 2019. Före värdeförändringar och skatt uppgick resultatet till 3 577 miljoner kronor. Utdelningen till ägarna blir 2 000 miljoner (3 000).


Johanna Skogestig.

"Nej, alla håller inte på att säga upp sina kontor"

Bolag I fredags genomförde branschorganisationen Fastighetsägarna ett webbinarium som lyfte frågor om kontorens roll och funktion när hem- och distansarbetet ökar. Bland annat gav Vasakronans vd Johanna Skogestig sin syn på utvecklingen och hur det egentligen står till med den upplevda "flykten" från kontoren.


Johanna Skogestig.

Vasakronan: Små positiva värdeförändringar i kvartalet

Bolag Vasakronan redovisar positiva värdeförändringar på förvaltningsfastigheter om 344 mkr under Q3.


Johanna Skogestig.

"Vi hade 515 samtal om att se över hyresavtal"

Bolag I november har Johanna Skogestig varit vd för Sveriges största fastighetsbolag Vasakronan i ett år. Coronapandemin gjorde den första tiden minst sagt turbulent och under seminariet Fastighetskvinnan berättade hon om hur hon hanterat situationen och hur ser hon på sitt uppdrag, marknaden och framtiden.


Fastighetskvinnan
Johanna Skogestig.

Fastighetskvinnan: Vasakronans vd om corona-året och framtiden

Fastighetskvinnan Förra hösten blev Johanna Skogestig den första kvinnan som blev vd för Sveriges största fastighetsbolag. Då hade hon inte räknat med den största pandemin på 100 år… På seminariet Fastighetskvinnan intervjuas Vasakronans vd om sitt första vd-år, hur hon och bolaget har behandlat coronapandemin, karriärmöjligheter och framtidens kontor och arbetsliv. Anmälan till seminariet Fastighetskvinnan stänger på fredag.


Bo de Besche.

Ny regionchef för Vasakronan i Uppsala

Karriär Bo de Besche blir ny regionchef för Vasakronan i Uppsala.


Johanna Skogestig, vd för Vasakronan.

Vasakronan lånar två miljarder av EIB

Ekonomi/Finansiering Vasakronan har tecknat ett grönt energilåneavtal med Europeiska investeringsbanken om två miljarder kronor. Lånet är icke säkerställt och ger Vasakronan en flexibel finansiering med en löptid på upp till 10 år. Vasakronan har möjlighet att lyfta lånet under en treårsperiod i flera trancher. Lånefaciliteten stöder nyproduktion och ombyggnation av fem fastigheter, varav samtliga har en låg energiförbrukning och miljöpåverkan.


Johanna Skogestig, vd på Vasakronan.

Skogestig: Här är vår största utmaning framåt

Bolag Krisen inom handeln får som effekt att Vasakronan skriver ner värdet på sina fastigheter med nästan 1,8 miljarder kronor under det första kvartalet. För Fastighetssverige berättar vd:n Johanna Skogestig mer om kvartalet och hur hyreslättnaderna kan komma att påverka det andra kvartalet.


Johanna Skogestig.

Vasakronan skriver ner värden med 1,8 miljarder

Bolag Vasakronans värdeförändringar under Q1 uppgick till -1 786 miljoner kronor (716), en värdenedgång på 1,1 procent. Nedgången är hänförlig till butiksfastigheter.


Johanna Skogestig, vd på Vasakronan.

Skogestig om hyresrabatterna: "Vi tappar alla värdefull tid"

Bolag Fastighetssverige fortsätter artikelserien där några av de största fastighetsbolagen ger sin syn på regeringens förslag om tillfälliga hyresrabatter för hyresgäster i utsatta branscher. Här ger Vasakronans vd Johanna Skogestig sin dom över förslaget.


Johanna Skogestig.

Vasakronan drar tillbaka utdelningsförslag

Bolag Vasakronans styrelse har beslutat att dra tillbaka förslaget om utdelning av sex miljarder kronor till bolagets ägare.


Vasakronan hyr ut i Sergelhuset i centrala Stockholm.

Amazon Web Services hyr 6 000 kvadratmeter i Sergelhuset

Uthyrning Vasakronan har tecknat avtal med Amazon Web Services, AWS, om 6 000 kvadratmeter i projektfastigheten Sergelhuset i Stockholm city. Det innebär att uthyrningsgraden för kontor når 92 procent.


Johanna Skogestig.

Johanna Skogestig om Nordenplaner, coworkingsatsning och framtiden för Vasakronan

Bolag I det första numret av Fastighetssveriges magasin 2020 porträtteras Vasakronans vd Johanna Skogestig. Efter fyra år som chef för fastighetsinvesteringar på bolaget har hon tagit klivet upp i vd-stolen för Sveriges största fastighetsbolag. Som Plusprenumerant hör du henne berätta om sin syn på vd-rollen, vägen in i fastighetsbranschen, tankarna på att investera utomlands, nya coworkingsatsningen och om framtiden för Vasakronan – redan nu.


Johanna Skogestig, vd på Vasakronan.

Skogestig: "Väl rustade för eventuell konjunkturnedgång"

Bolag Vasakronan visar ett positivt resultat på 14 miljarder kronor efter skatt för 2019 – bolagets bästa notering någonsin. För Fastighetssverige berättar vd:n Johanna Skogestig mer om succéåret och hur man planerar att bygga vidare på framgången under 2020.