Image
Johanna Skogestig, Vasakronans vd.

Skogestig om den kräsna hyresmarknaden: "Fortsatt utmanande"

Bolag Vasakronans vd Johanna Skogestig kommenterar årets sex första månader och berättar om bolagets främsta fokus för kommande halvår.


Från vänster: Thomas Erséus, AMF FAstigheter, Cecilia Safaee, Hemmaplan och Johanna Skogestig, Vasakronan. Längst till höger: moderator Emelie Löthgren.

Tung panel diskuterade klimatmogenhet i Almedalen

Energi/miljö Samhällsbyggararenan, som Fastighetssverige är partner till i Almedalen, stod som scen när tre vd:ar ur fastighetssfären diskuterade branschens väg till digital- och klimatmogenhet. Thomas Erséus, AMF Fastigheter, Cecilia Safaee, Hemmaplan och Johanna Skogestig, Vasakronan, gav sin syn på vad de gör som bolag och vad branschen har framför sig.


Fastighetskvinnan
Vi möter vd:arna Biljana Pehrsson, Johanna Skogestig, Ulrika Hallengren och Ylva Sarby Westman i ett inspirerande talkshow-samtal på Fastighetskvinnan den 5 september.

Fastighetskvinnan: Talkshow – kvinnorna i toppen

Fastighetskvinnan Den 5 september är det dags för Fastighetskvinnan – ett av årets allra främsta inspirationsseminarier – på Grand Hôtel i Stockholm. Under dagen möter vi några av branschens tyngsta kvinnliga vd:ar i ett inspirerande talkshow-format.


Fastighetskvinnan
Mook Changrachang vann förra årets upplaga av Årets Unga Fastighetskvinna. Nominera din favorit till det åtråvärda priset senast den 28 juni i år.

Årets Unga Fastighetskvinna – sex veckor kvar att nominera

Fastighetskvinnan Fredag den 28 juni stängs nomineringsfönstret för utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna 2024. Missa inte att nominera din favorit till det prestigefyllda priset.


Johanna Skogestig, vd för Vasakronan.

Johanna Skogestig om första förvärvet på fem år: "Strategin ligger fast"

Bolag Efter första förvärvet på ett halvt decennium så berättar vd Johanna Skogestig hur hon ser på portföljen framåt. Samtidigt så ser hon en viss instabilitet i Stockholms kontorsmarknad och bolaget har nu en vakans på tio procent i beståndet.


Johanna Skogestig.

Uppåt för Vasakronans förvaltningsresultat

Bolag Fastighetsbolaget Vasakronan, som ägs av Första till Fjärde AP-fonden, redovisar ett ökat förvaltningsresultat i första kvartalet 2024, jämfört med samma period året innan.


Vasakronan köper Uggleborg 14 av Union Investment.

Vasakronan storköper i centrala Stockholm

Transaktioner Vasakronan köper kvarteret Uggleborg 14, Sthlm HUB, av Union Investment. Köpeskillingen är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 715 miljoner kronor.


Johanna Skogestig.

"Ett händelserikt 2023 med hög aktivitet i hela verksamheten"

Bolag Vasakronan redovisar ett ökat förvaltningsresultat och driftöverskott i fjärde kvartalet 2023 jämfört med samma period året innan. Samtidigt har värdet på bolagets hela bestånd sänkts med -8,7 procent. Fastighetssverige har pratat med Vasakronans vd, Johanna Skogestig, som nu blickar framåt mot en marknad som sakta men säkert stabiliseras.
– Jag har varit vd i fyra år och det har varit fyra intensiva år i en ombytlig marknad. Jag är stolt över hur vi har navigerat, medarbetarnas outtröttliga engagemang och det värde vi fortsätter att leverera även under 2023.


Johanna Skogestig, vd för Vasakronan.

Skogestig övertygad om Vasakronans modell

Bolag Marknadsläget är fortsatt turbulent och att lågkonjunkturen är här, heter det i vd-ordet till Vasakronans delårsrapport för tredje kvartalet 2023. Johanna Skogestig menar att bolaget levererar ett starkt resultat.
– Jag känner mig trygg i vår förmåga att fortsätta skapa värde för våra ägare, kunder och samhället i stort även framöver.


Håll Nollan-inititativet startade 2017.

Vasakronan vill hålla byggbranschen skadefri

Bolag Den 19 september, kl 13.00, stannade en rad bygg- och anläggningsarbetsplatser i Sverige upp för att genomföra Håll Nollans så kallade säkerhetspush: Manifestationens syfte var och är att sätta fokus på att skapa en olycksfri bygg- och anläggningsbransch. En av initiativtagarna är Vasakronan och Fastighetssverige fick en frågestund med bolagets vd, Johanna Skogestig.


Kaj 16 ska för 1,6 miljarder kronor byggas framför Vasakronans Platinan i Göteborg.

Vasakronan hyr ut 12 800 kvadratmeter och byggstartar Kaj 16 i Göteborg

Uthyrning Vasakronan har tecknat ett tioårigt avtal med SEB om 12 800 kvadratmeter kontor i Lilla Bommen i Göteborg. Det innebär byggstart av Kaj 16 och en fortsatt utveckling av området.


Johanna Skogestig, vd för Vasakronan.

Ökade hyresintäkter för Vasakronan

Bolag Vasakronans hyresintäkter ökade med 17 procent men nettouthyrningen blev -46 miljoner för det första kvartalet.


Christer Nerlich går i pension och slutar som CFO på Vasakronan.

Vasakronans CFO avgår – så ska han tillbringa pensionen

Karriär Under fredagen gick Vasakronan ut med att deras CFO, Christer Nerlich, går i pension om ett år, detta efter 25 år på posten. Fastighetssverige fick tag i den blivande pensionären för ett samtal om tiden i Vasakronan, hur han ser på den nuvarande ekonomiska krisen och vad som väntar i framtiden.


Christer Nerlich går i pension och slutar som CFO på Vasakronan.

Nerlich går i pension och slutar som CFO på Vasakronan

Bolag Christer Nerlich, CFO Vasakronan, har meddelat Vasakronans vd, Johanna Skogestig, att han har för avsikt att gå i pension den 1 april 2024. I samband med detta inleds processen för att rekrytera en ny CFO. Christer Nerlich kvarstår i sin nuvarande roll fram till dess att en ersättare har rekryterats för att säkra en god överlämning.


Johanna Skogestig, vd för Vasakronan.

Vasakronan skrev ner fastighetsvärdet rejält i Q4

Bolag Vasakronan redovisar ett stabilt resultat och hög nettouthyrning för helåret i sitt bokslut för 2022. Men på grund av det osäkra marknadsläget har fastighetsvärdet minskat under andra halvåret och under Q4 var värdeförändringen på minus sex miljarder kronor. Styrelsen föreslår samtidigt att ingen utdelning lämnas.


Johanna Skogestig, vd för Vasakronan.

Vasakronan presenterar ödmjukt stark delårsrapport

Ekonomi/Finansiering Vasakronans vd Johanna Skogestig är stolt över redovisa ett starkt resultat med ett ökat driftsöverskott och att Vasakronan håller ett fortsatt högt tempo i nyuthyrningen. "Vi kan inte påverka de makroekonomiska förutsättningarna men vi försöker förhålla oss till dem på ett klokt sätt" säger hon till Fastighetssverige.


Johanna Skogestig, vd för Vasakronan.

Förändringar i Vasakronans bolagsledning

Bolag Nu förändras Vasakronans organisationen med målet att skapa ännu bättre förutsättningar för bolaget att långsiktig ta vara på nya affärs- och utvecklingsmöjligheter. Förändringen innebär en samordning av resurser och kompetenser inom tre områden; Teknik, Kund och marknad samt Investeringar och projekt.


Johanna Skogestig.

Vasakronan passerar 185 miljarder

Bolag Vasakronans värdeförändringar uppgick till nästan tre miljarder i Q1.


Vasakronans vd Johanna Skogestig.

Skogestig om trenden som gäller både för handel och kontor

Bolag Johanna Skogestig styr över Vasakronan, Sveriges största fastighetsbolag med fastigheter värda 182 miljarder kronor. Under Fastighetssveriges event Stora Kontorsdagen i Göteborg berättade hon bland annat om jättebolagets förvärvstankar, hur man ser på en möjlig expansion till ytterligare en marknad och hur man lyckades så väl med nyuthyrningen i bolagets handelsfastigheter under 2021.


Stora Kontorsdagen
Vasakronans vd Johanna Skogestig intervjuas om sin karriär och sin syn på kontorsmarknaden i allmänhet och den göteborgska i synnerhet. Missa inte Stora Kontorsdagen GBG på Elite Park Avenue Hotel den 10 mars.

Stora Kontorsdagen GBG: Vasakronans boss om karriären och kontorsmarknaden

Stora Kontorsdagen Göteborg Den 10 mars är det dags för första upplagan av mötesplatsen Stora Kontorsdagen GBG på Elite Park Avenue Hotel. Missa inte chansen att uppdatera dig på det allra senaste inom det spännande kontorssegmentet samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter. Under dagen får du bland mycket annat lyssna till en intressant intervju med Vasakronans vd Johanna Skogestig.