Image
Johanna Skogestig, vd Vasakronan.
Johanna Skogestig, vd Vasakronan. Bild: Gustav Kaiser

Vasakronan ökar fokus på hållbar stadsutveckling

Bolag Bolaget har som målsättning att ta nästa steg inom stadsutveckling och på ett ännu mer framgångsrikt sätt utveckla helheten i sina områden. Därför samordnas resurserna för transaktioner med projekt och kompetenserna inom analys med ekonomi. Förändringen innebär att en ur ledningsgruppen lämnar bolaget.
Publicerad den 23 November 2021

Vasakronan har en omfattande projektverksamhet och investerar cirka fyra miljarder kronor varje år i ny- och ombyggnader. Redan idag jobbar projektverksamheten i tre tydliga steg – stadsutveckling, fastighetsutveckling och projektgenomförande. Nu integreras även transaktioner i den kedjan. Samtidigt samlas alla kompetenser för analys inom ekonomifunktionen.
– Vi ser att vår plan för klimatneutralitet 2030, i kombination med en ökad digitalisering, hela tiden kräver ett bredare perspektiv när vi ska ta oss an utmaningarna. Vi går alltmer mot att jobba med stadsutveckling och helheten i våra områden snarare än den enskilda fastigheten eller projektet. Vad vi ska bygga, hur vi ska bygga och vad vi ska köpa – allt måste hänga ihop för att vi ska nå vår ambition att skapa attraktiva områden och bli klimatneutrala fullt ut, säger Johanna Skogestig, vd Vasakronan.

Jan Erik Hellman, chef fastighetsutveckling, blir ansvarig för att driva utvecklingen mot ett mer samordnat arbetssätt inom transaktion och projekt samt Christer Nerlich, chef ekonomi och finans, för bolagets analys-, finans- och ekonomifunktioner.

I och med förändringen försvinner enheten för fastighetsinvesteringar och Christian Fredrixon, som idag är Chef Fastighetsinvesteringar, har i samband med förändringen valt att lämna Vasakronan.
– Jag vill verkligen tacka Christian för den kompetens och det engagemang han bidragit med under de år han har varit hos oss men har förståelse och respekt för hans beslut när vi nu genomför den här förändringen, säger Johanna Skogestig.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Batljan: "Vi kommer aldrig släppa JM"

Bolag Den 20 juni köpte SBB 20 procent av kapitalet i JM och under hösten har börsjätten fyllt på ännu mer och äger nu 27 procent av aktierna. Det har spekulerats om SBB kan komma att lägga ett bud på hela bolaget men kring det ämnet är Ilija Batljan som väntat fåordig. SSB-vd:n ser i alla fall JM som en långsiktigt investering för sitt snabbväxande bolag, det berättade han bland annat under ett event som Aktiespararna ordnade under tisdagen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY