Image

Vasakronan lanserar nyckelfärdiga Pop-up butiker

Bolag I fjol lanserade Vasakronan Smart & klart, ett koncept som vänder sig till företag som söker nyckelfärdigt kontor med snabb inflyttning. Ungefär samtidigt testades de första pop-up-butikerna. Nu har de två koncepten gifts ihop för att möta en ökad efterfrågan.
Publicerad den 16 November 2015

Pop-up-butiker har varit ett sätt för Vasakronan att göra plats för alternativa aktörer somannars kan ha svårt att synas på traditionella handelsarenor. Det kan vara företag som villtesta ett nytt koncept eller förstärka en kampanj, webbshoppar som går från online till IRL (in real life) eller varumärken som saknar egna butiker och som vill exponera sig för en bredareallmänhet under en begränsad tid.

– Som fastighetsägare har vi ett ansvar i att bidra till en levande och attraktiv stadsmiljö. Dethär är ett sätt att skapa unika händelser och variation i våra handelsstråk. Både besökareoch aktörer vinner på pop-up-konceptet, säger Jesper Örtengren, affärsutvecklingschefHandel på Vasakronan.

– Smart & klart svarar mot företags behov av enkelhet och besvärsfrihet när det gällerkontoret. I ett Smart & klart-kontor kan hyresgästen i princip flytta in samma dag som avtaltecknas. Genomtänkt och nyrenoverat till toppskick, fullt inrett och utrustat. Enklare än såblir det inte, säger Jesper Örtengren.

Det är den kraftigt ökande efterfrågan på tillfälliga ytor som fick Vasakronan att bredda sittutbud till att även erbjuda korttidslokaler. Och just den tidsbegränsande aspekten gavupphov till att foga ihop Pop-up med Smart & klart.

– Har du bara öppet i två veckor kan det kännas övermäktigt att behöva krångla medkassaapparater och betallösningar. Det här öppnar dörrar för fler aktörer att testa roliga ochintressanta koncept. Det passar även bra med vår erfarenhet, att konsumenterna kräverförändring och nya upplevelser.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige