Image

Vasakronan hyr ut 6 600 kvadratmeter i Solna strand

Uthyrning Vasakronan hyr ut 6 600 kvadratmeter i Solna strand till Universitets- och högskolerådet. Uthyrningen innebär att ytterligare en etapp startas i projektet Strand.
Publicerad den 16 November 2018
Vasakronan hyr ut 6 600 kvadratmeter i Strand. Bild: Walk the room
Vasakronan hyr ut 6 600 kvadratmeter i Strand.

I Solna strand, med adress Solna Strandväg 74-86, bygger Vasakronan om och moderniserar kontorskvarteret som man valt att döpa till Strand. Målet är att modernisera och skapa en ny struktur och nya samband mellan de tre befintliga byggnaderna. Samtidigt öppnas en ny siktlinje upp och gemensamma ytor skapas hela vägen ner till strandkanten. Projektet omfattar totalt 26 000 kvadratmeter fördelat på sex plan i tre huskroppar och genomförs i etapper.

Nu är det klart att Universitets- och högskolerådet, UHR, väljer Strand för sitt nya kontor. Uthyrningen på 6 600 kvadratmeter ger en uthyrningsgrad om
51 procent i de två byggnader som deletappen avser.
– Solna strand är ett kontorsområde med många kvaliteter. I Strand får UHR toppmoderna lokaler i ett vattennära område med utmärkta kommunikationer och bra service. Det nya torget vi skapar mellan huskropparna ger också hyresgästerna bättre access till Solna strandpromenad, säger Anna Nyberg, chef fastighetsutveckling Stockholm.

Etapp ett som omfattar totalt 4 400 kvadratmeter, är färdigställd och fullt uthyrd till bland annat Cowi som tillträdde hösten 2017.

Den deletapp som nu är igång motsvarar en investering på 420 miljoner kronor. UHR flyttar in den 1 september 2020.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige