Image

Vasakronan flyttar sitt huvudkontor

Uthyrning I slutet av 2012 flyttar Vasakronan sitt huvudkontor till Klara Zenit på Mäster Samuelsgatan 56. Det nuvarande kontoret på Sveavägen 167 har redan hyrts ut till Moderna Försäkringar.
Publicerad den 13 Januari 2012
Bild: Vasakronan

Så snart Vasakronan flyttat ut från sina nuvarande lokaler på Sveavägen flyttar Moderna Försäkringar in på 3 700 kvadratmeter.
Parallellt med uthyrningen i Stockholm har Vasakronan också hyrt ut drygt 1 300 kvadratmeter kontor till Moderna Försäkringar i Västra Hamnen i Malmö.

Vasakronan har under de senaste åren gått från 700 till knappt 350 medarbetare. Arbetssätten har förändrats och lokalbehovet blivit något helt annat än det var för drygt tre år sedan när två bolag skulle bli ett. Klara Zenit köptes av Vasakronan för ett år sedan och nu blir en lämplig lokal ledig.

Britt Lindqvist är utvecklingschef på Vasakronan och projektledare för flytten:

- Vi har verkligen jobbat igenom ramverket för hur vårt nya kontor ska se ut för att på bästa sätt stödja vårt arbetssätt och vårt uppdrag. Engagemanget från kollegorna är jättestort och vi har alla förutsättningar att göra något som kan inspirera andra, både när det gäller sättet vi jobbat fram kontorslösningen på, men förstås också genom slutresultatet.

Lokalerna i Klara Zenit blir vakanta till sommaren och några månader senare går Vasakronans egen flytt.

- Eftersom vi är både kund och leverantör på samma gång ser vi det här som ett perfekt tillfälle att dels utveckla vår försäljningsprocess och dels skapa ett kontor i framkant. Vi gör precis på samma sätt som vi gör när vi hjälper våra kunder och den här gången har vi en riktigt utmanande kund, säger Fredrik Wirdenius, vd på Vasakronan.

Att valet föll på Klara Zenit har flera orsaker. Det goda kommunikationsläget är ett viktigt skäl eftersom det möter Vasakronans höga ambitioner inom hållbarhetsområdet.

- På Vasakronan har vi minskat våra koldioxidutsläpp med 96 procent sedan 2007. De kvarvarande fyra procentenheterna består till stor del av transporter och resor. Med flytten beräknas andelen biltransporter minska väsentligt och inom en nära framtid kommer även alla våra servicebilar att vara elbilar, säger Fredrik Wirdenius.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige