Image

Valad blir nu Cromwell

Bolag Den australiska fastighetsfonden Cromwell Property Group genomför en global rebranding som uttryck för att Valad Europe nu integrerats fullt ut i koncernen.
Publicerad den 28 Februari 2017
Tomas Beck. Bild: Cromwell
Tomas Beck. David Kirkby. Bild: Cromwell
David Kirkby.

Sedan förvärvet av det europeiska förvaltningsbolaget 2015, har Cromwell visat en tydlig satsning på att utöka de förvaltade tillgångarna genom flera nya mandat och lansering av Cromwell European Cities Income Fund (CECIF), koncernens första europeiska öppna institutionella core-fond. Den utökade koncernen erbjuder nu investerare världen över tillgång till ett mycket bredare utbud av fastighetsinvesteringsstrategier, från Core/Core+ till Opportunistic.

– Vår storlek, vår geografiska spridning och tillgången till kapital som en del av Cromwell, kombinerat med vår meritlista i Europa när det gäller att skapa värde och leverera stark riskvägd avkastning under hela investeringscykeln, har ökat vår förmåga att attrahera institutionella investerare världen över, säger David Kirkby, CEO Europe på Cromwell Property Group.

– Det centrala i vår europeiska verksamhet är och förblir våra kompetenta team av erfarna fastighetsexperter, som gör kloka investeringar och förvaltningsuppgörelser för kundernas räkning. Bolagets och individernas unika kunskap är nyckeln till vår bottom up-strategi vad gäller investeringar och grunden för vår interna syn på vad som är de attraktivaste investeringsmöjligheterna i Europa.

– Det är ett spännande tillfälle för bolaget i Norden, säger Tomas Beck, Head of Nordic, Cromwell Property Group. Medan avkastningskraven i allmänhet är låga inom core-segmenten på de flesta delmarknader, har gapet mellan avkastningskraven på primära och sekundära fastigheter givit oss en möjlighet att genom aktiv förvaltning skapa institutionella produkter för våra investerare.

Cromwells europeiska fondförvaltningsplattform förvaltar fastigheter och investeringskapacitet till ett värde av 3,3 miljarder euro i både fonder och mandat. Plattformen omfattar cirka 270 fastigheter och 2 900 hyresgäster, förvaltade av lokala team bestående av runt 180 medarbetare på 21 kontor i 13 europeiska länder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Telekomjätten stänger butik i centrala Göteborg

Uthyrning Släcker ner central butik och halverar sitt antal i centrala Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige