Image
Nya hyresgäster flyttar in hos Vasakronan.
Nya hyresgäster flyttar in hos Vasakronan. Bild: Vasakronan

Urban Outfitters och Normal till Sergelgatan

Uthyrning Uppgraderingen av Vasakronans Sergelgatan i centrala Stockholm börjar gå mot sitt slut och nu är det klart att både Urban Outfitters och Normal etablerar sig på stråket. Urban Outfitters hyr 800 kvadratmeter butiksyta i gatuplan och Normal etablerar sig på 600 kvadratmeter i tunnelbaneplan. Med det är merparten av lokalerna uthyrda.
Publicerad den 29 Mars 2023

Sergelgatan i centrala Stockholm löper från Hötorget till Sergels torg och var Sveriges första riktiga gågata – bilfri och butikstät redan från början. Den invigdes 1959 med kungen på plats. Sedan en längre tid tillbaka genomgår Sergelgatan en omfattande ombyggnad med målet att återge Sergelgatan något av sin forna glans.

Vasakronans ambition har varit att skapa en ny upplevelse i gatuplan med en bra mix av upplevelsekoncept, mat, möten och shopping. Att koppla ihop spännande grannar som Kulturhuset och Space vid Sergels torg med Konserthuset och Filmstaden vid Hötorget.
– Sergelgatan ligger i Stockholms bästa kommunikationsläge och ungefär 250 000 människor passerar gatan varje vecka. Bara i Hötorgshusen jobbar tusentals människor. Det är för alla de människorna vi utvecklar stråket och det tycker jag vi har lyckats bra med, säger Jan-Erik Hellman, chef investeringar och projekt.

En rad aktörer som bland andra Paradox Museum, Arkivet, RC Chocolat, Designtorget, Didriksons brand store, Soyokaze samt restaurang Italienskan och Hötorgets kvarterskrog är redan på plats. Urban Outfitters tillträder den 1 april och slår upp sina dörrar till sommaren. Under våren återinvigs dessutom den upprustade Sergelterrassen och de två offentliga konstverk som ska pryda de nya inomhustorgen mellan Hötorgshus 1-2 och 3-4. Normal tillträder sin lokal i augusti och öppnar under hösten.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige