Image
Vasakronan hyr ut till Urban Italian Group på Folkungagatan 44.
Vasakronan hyr ut till Urban Italian Group på Folkungagatan 44. Bild: Vasakronan

Urban Italian Group till Vasakronans Nattugglan

Uthyrning Vasakronan har tecknat avtal med Urban Italian Group om 500 kvadratmeter restaurang i projektfastigheten kvarteret Nattugglan 14 på Södermalm i Stockholm. Fastigheten är därmed fullt uthyrd.
Publicerad den 31 Januari 2023

På Folkungagatan 44 vid Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm har Vasakronan utvecklat en ny kontorsbyggnad med hög miljöprofil. Hus 02 omfattar totalt 15 000 kvadratmeter uthyrbar area och bland hyresgästerna finns bland andra Tyréns, Normative AB och Live Nation.

Nu är det klart att de får sällskap av Florentine – ett restaurangkoncept skapat av grundarna till italienska Basta. Det blir enligt grundarna själva en modern trattoria och en hyllning till 1970-talets glamorösa Italien där gästerna utlovas en upplevelse och italienska matklassiker som tillagats med omsorg om både hantverk och råvaror.

Florentine öppnar under april och kommer då att välkomna gäster både till lunch och middag.

– Vår vision för det här projektet har hela tiden varit att det skulle bli ett nytt inslag i Södermalms stadsbild och på ett bra sätt bidra till folklivet kring Södra Medborgarplatsen, säger Anna Nordin, chef för Vasakronan i Stockholm. Med den här uthyrningen levererar vi på just det. Ett utökat utbud gör att ännu fler människor kommer att röra sig i och runt huset.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige