Image
Kungens Kurva Shoppingcenter.
Kungens Kurva Shoppingcenter. Bild: Helena Nord

Uppstickare öppnar livsmedelsbutik i Kungens Kurva

Uthyrning Dagligvarukedjan Matvärlden och Kungens Kurva Shoppingcenter har skrivit på ett samarbetsavtal som gäller en 7 000 kvadratmeter stor livsmedelsbutik. Matvärlden är Skandinaviens största multikulturella matbutikskedja och samlar mat från världens alla hörn.
Publicerad den 12 Juli 2022
Annons
Image

Butiken kommer att erbjuda alltifrån frukt och grönt, bageri, färskvaror, deli, restaurang, café, till svenska matvaror och all världens mat.

– Vi ser verkligen fram emot detta första steg i vårt samarbete mellan Matvärlden och Kungens Kurva Shoppingcenter. Vi vill vara en mötesplats där vi kan erbjuda våra besökare ett brett utbud av butiker, restauranger och caféer, i kombination med positiva upplevelser och inspiration. Därför känns det väldigt roligt att kunna erbjuda våra besökare Matvärldens breda sortiment av mat från hela världen. När vi kommer närmare tiden för öppningen ser vi fram emot att kunna dela mer information, säger Yvonne Arentoft, Centrumchef på Kungens Kurva Shoppingcenter.

– Vi är otroligt glada över det här samarbetsavtalet med Kungens Kurva Shoppingcenter. Även om det fortfarande är mycket kvar att göra, så är vår ambition är att skapa en av Sveriges mest unika dagligvarubutiker med mat från världens alla hörn. Om allting går som planerat så kommer vi att öppna vår största butik hittills – det är verkligen en fantastisk resa vi har framför oss, säger Muhittin Tayli, Matvärldens ägare och VD.

Nästa steg i processen är projektering och byggnation. Butiken är planerad att öppna under Q2 2024.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsbolaget på frammarsch i textilstaden

Bolag Delar av Borås centrum står inför en spännande utveckling de närmaste åren då Pulsen Fastigheter ska förtäta med närmare 60 000 kvadratmeter bostäder och kommersiella ytor. Nyligen avslutades samrådet för den detaljplan som håller på att tas fram, och här berättar Pulsens vd Christer Södeliden mer om planerna för området – och hur bolaget siktar på att växa i övrigt framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige