Image

Tysk fastighetsbank tillbaka i Stockholm

Bolag Deutsche Pfandbriefbank öppnar kontor i Stockholm, med Anders Tägt som ansvarig.
Publicerad den 19 September 2012

Mellan 2001 och 2009 var föregångaren Hypo Real Estate aktiv i Sverige, men i samband med finanskrisen nationaliserades banken. I efterdyningarna har Deutsche Pfandbriefbank bildats.

Den första affären är redan genomförd. I augusti 2012 stod banken för en refinansiering på 464 miljoner kronor till norska NLI Eiendomsinvest AS, för en logistikportfölj bestående av fem fastigheter omfattande drygt 125 000 kvadratmeter.

Pbb Deutsche Pfandbriefbank siktar nu på att ge sig in på den skandinaviska fastighetslånemarknaden igen.

Ansvarig för Stockholmskontoret är Anders Tägt, som ledde Hypo Real Estate i Norden fram till krisen. Han har därefter arbetat för Doughty Hanson och Sagax.

- Lokal närvaro gör det lättare för oss att nå skandinaviska kunder. Samtidigt förbättras den service vi kan ge internationella kunder genom Pbb-nätverket och våra kontor i München, London, Paris och Madrid, säger Anders Tägt, Nordenchef för Deutsche Pfandbriefbank.

Deutsche Pfandbriefbank har i dagsläget en låneportfölj i Skandinavien om cirka 1,6 miljarder euro, motsvarande nästan 14 miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsbolaget på frammarsch i textilstaden

Bolag Delar av Borås centrum står inför en spännande utveckling de närmaste åren då Pulsen Fastigheter ska förtäta med närmare 60 000 kvadratmeter bostäder och kommersiella ytor. Nyligen avslutades samrådet för den detaljplan som håller på att tas fram, och här berättar Pulsens vd Christer Södeliden mer om planerna för området – och hur bolaget siktar på att växa i övrigt framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.