Image

Tägt: Nu är vi ett team i Stockholm

Expo Real Han har gått från tysk bank till amerikansk konsult och svenskt börsnoterat fastighetsbolag. Och nu är han tillbaka på tysk bank igen. På Expo Real träffade vi Deutsche Pfandbriefbanks Anders Tägt, som bland annat berättar att han rekryterat tre personer till banken.
Publicerad den 9 Oktober 2012
Anders Tägt. Foto: Eddie Ekberg. Bild: Eddie Ekberg
Anders Tägt. Foto: Eddie Ekberg.

Han ledde Hypo Real Estate i Norden fram till krisen hösten 2008. Då började han på Doughty Hanson och gick således över till ”andra sidan”. Ett par år senare gick han dock vidare till att bli finanschef på börsnoterade Sagax. Och så sent som nu i september stod det klart att Anders Tägt blev ansvarig för Deutsche Pfandbriefbanks Stockholmskontor i samband med bankens återinträde på den svenska marknaden. Och fram tills alldeles nyligen var Anders Tägt ensam på kontoret i den fjärde Hötorgsskrapan i Stockholm, men nu är de alltså fyra personer.

- Ja, de tre som rekryterats är Tomas Coldor och Viktor Kalin som kommer från bankens kontor i London och Anna Forster som kommer från Alipes. Det känns kanonbra att vi nu är ett team på plats, säger Anders Tägt.

Han har varit på Expo Real fler än tio gånger och tycker att mässan är en riktigt bra mötesplats.

- Expo Real är bra för mig. Här kan jag träffa befintliga och nya kunder samtidigt som jag får chansen att träffa mina kollegor i banken som jag annars bara pratar i telefon med. Deutsche Pfandbriefbank har ju huvudkontoret här i München, så jag kommer att stanna en dag extra efter att mässan slutar på onsdag för att hinna med att träffa kollegorna där.

Den som mot förmodan tror att Anders Tägt är på Expo Real för att strö pengar omkring sig tror fel. Det finns en rad parametrar som ska uppfyllas för att komma i fråga.

- Får jag önska så är en väl diversifierad portfölj i storleksordningen 800 - 1 200 miljoner kronor det som attraherar oss mest. Just nu är vår lägsta lånevolym cirka 200 miljoner kronor per affär men om ett par år hoppas jag att vi kan erbjuda lån från 50 miljoner och uppåt.

Sedan Deutsche Pfandbriefbank öppnade igen i Stockholm har man redan genomfört två refinansieringar. Och Anders Tägt utlovar fler.

- Vi har flera på gång, det har vi hela tiden. Jag hoppas på ett par före årsskiftet. Sedan tittar vi på nya affärer men det är som alltid; inget är klart förrän det är påskrivet.

Självklart tittar han även på nya potentiella kunder.
- Det finns en del intressanta fonder som är på väg in i Skandinavien, där kan det nog bli något, säger han.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsbolaget på frammarsch i textilstaden

Bolag Delar av Borås centrum står inför en spännande utveckling de närmaste åren då Pulsen Fastigheter ska förtäta med närmare 60 000 kvadratmeter bostäder och kommersiella ytor. Nyligen avslutades samrådet för den detaljplan som håller på att tas fram, och här berättar Pulsens vd Christer Södeliden mer om planerna för området – och hur bolaget siktar på att växa i övrigt framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige