Image
Hebas bostadsplaner på Campus Solna stoppas.
Hebas bostadsplaner på Campus Solna stoppas. Bild: Akademiska Hus

Tvärnit för Hebas bostadsplaner på Campus Solna

Bostäder Akademiska Hus har beslutat att tillsammans med Karolinska Institutet utreda möjligheterna att i egen regi bygga 400 nya forskarbostäder inom Campus Solna. Beslutet grundar sig på finansdepartementets förtydligande av Akademiska Hus uppdrag gällande byggande och ägande av studentbostäder. Detta innebär att de tidigare intentionerna att låta Heba bygga uppemot 400 nya bostäder på området stoppas.
Publicerad den 30 April 2015

Akademiska Hus och Heba tecknade i februari 2012 ett Letter of Intent som innebar att man gemensamt skulle arbeta för att en detaljplan upprättades för bland annat studentbostäder på Karolinska Institutet campus i Solna. Avsikten i överenskommelsen var att Akademiska Hus skulle överlåta mark för bostadsändamål till Heba som därefter skulle uppföra och äga studentbostäderna.

Stadsbyggnadsnämnden godkände detaljplanen i april och detaljplanen ska upp i Solnas kommunstyrelse och kommunfullmäktige för godkännande i maj 2015.

Akademiska Hus har nu meddelat att man inte kommer att överlåta marken till Heba och att man ska utreda hur man ska gå vidare med de planerade studentbostäderna.

Beslutet grundar sig på finansdepartementets förtydligande av Akademiska Hus uppdrag gällande byggande och ägande av studentbostäder.

Detta innebär att Heba inte kan genomföra det planerade projektet avseende studentbostäder vid Karolinska Institutets campus i Solna.

Heba meddelar att man räknar med att kompenseras för de kostnader som man har haft i projektet.

Relaterade artiklar

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Massot laddad inför Karlastadens utveckling: "En ny mittpunkt"

Bolag Daniel Massot är personen som ska leda utvecklingen av den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med rollen, vad han ser fram emot med projektet och hur man ska tackla byggutmaningar så som ökande priser och störningar i leveranskedjor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige