Image
Tidig visionsbild vid kvarter 10 och Majorsparken.
Tidig visionsbild vid kvarter 10 och Majorsparken. Bild: Tovatt

Två nya markanvisningstävlingar i Barkarby

Bygg/Arkitektur Järfälla kommun bjuder in till markanvisningstävling för två hållbara stadskvarter med totalt 350 bostäder i ett utmärkt läge – granne med naturreservat och grundskola och en kort promenad från Sveatorget med Barkarbystadens framväxande tunnelbanestation och myllrande stadsliv.
Publicerad den 15 Februari 2022

– De här två kvarteren som vi nu erbjuder ligger i ett av Stockholmsregionens mest intressanta och expansiva lägen och har stor potential med naturreservatet runt knuten, grundskola tvärs över gatan och stadsmiljö med liv och rörelse, bra kommunikationer, restauranger, handel och annan service på promenadavstånd, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Kvarteren ska tillföra energi och dynamik till den stadsmiljö som växer fram i Barkarbystaden. Viktigt är att kvarteren bidrar till en hållbar livsmiljö där faktorer som NollCO2-certifierade byggnader, trähuskonstruktion, växthus på taket med odling för de boende och gröna väggar som en del av gestaltningen är meriterande.

Kvarter 10 omfattar 15 500 kvadratmeter BTA med möjlighet att bygga bostäder i form av bostadsrätter eller ägarlägenheter, lokaler för centrumverksamhet och kontor. Kvarteret ligger nära naturreservatet, mitt emot Ålstaskolan och 300 meter från den framväxande tunnelbanestationen i Barkarbystaden med bra kommunikationer. Kvarteret möter Majorstorget i väster med fin kvällssol och erbjuder därmed ett utmärkt läge för restaurang- och caféverksamhet.

Kvarter 13 omfattar 17 500 kvadratmeter BTA med möjlighet att bygga bostäder i form av bostadsrätter eller ägarlägenheter och lokaler för centrumverksamhet. Kvarteret ligger nära naturreservatet, mitt emot Ålstaskolan och 400 meter från den framväxande tunnelbanestationen i Barkarbystaden med bra kommunikationer. I väster möter kvarteret ett utbyggt område med radhus.

Markanvisningstävlingen pågår mellan den 15 februari och 6 maj 2022. Detaljplanen för området, Barkarbystaden III, vann laga kraft den 16 januari 2019.

Beslut om markanvisningstävling Barkarbystaden III, kvarter 10 och 13, del av fastighet Barkarby 2:2 togs av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 7 februari 2022.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Årets hittills tuffaste börsmånad över – endast två bolag steg

Lista Nästan samtliga fastighetsbolags kurser lös rött under juni och för ett antal bolag föll kursen dramatiskt med över 40 procent. Här presenterar Fastighetssverige en lista över hur bolagen presterade på börsen under juni.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige