Image
Jan Björk.
Jan Björk. Bild: Redito

Trophi köper finländsk livsmedelsportfölj

Transaktioner Trophi har förvärvat en fastighetsportfölj med ett fastighetsvärde om 460 miljoner kronor från Elite Kiinteistökehitysrahasto I Ky.
Publicerad den 2 Januari 2019

Portföljen omfattar 16 fastigheter i södra och mellersta Finland. Fastigheterna omfattar 35 500 kvadratmeter och är fullt uthyrda till de marknadsledande livsmedelshandlarna Kesko och S-Gruppen samt den ledande lågprisvaruhuskedjan Tokmanni. Portföljen har en genomsnittlig hyreslängd överstigande åtta år och hyresintäkter om 40 miljoner kronor.
– Detta är en välskött portfölj med starka hyresgäster och lägen. Vi är mycket nöjda att genomföra denna transaktionen med Elite och ser fram emot att arbeta tillsammans med hyresgästerna för att fortsätta den positiva utvecklingen av fastigheterna, säger Jan Björk, vd för Trophi.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten: Skottlossning och termosbomber är inte skäl till vräkning

Juridik Besittningsrätten ska vara stark. Men hur stark får den vara? Den frågan kan man ställa sig efter Svea hovrätts dom där MKB försökt vräka en hyresgäst i Malmö. De boende i lägenheten har kopplingar till kriminella nätverk konstaterar både hyresnämnden och hovrätten. Trots det tolkas hyreslagstiftningen som att det inte går att vräka hyresgästerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige