Image
Kvarteret Hanna i Burlöv.
Kvarteret Hanna i Burlöv. Bild: Trianon

Trianon tecknar 15-årigt avtal

Uthyrning Trianon har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Region Skåne för Folktandvården Skåne som kommer att hyra 844 kvadratmeter i kvarteret Hanna i Burlöv.
Publicerad den 27 Januari 2022

Beräknad inflyttning är andra kvartalet 2024. Folktandvården kommer att hyra hela andra planet och blir ett välkommet tillskott till kvarteret Hanna som ska inrymma 110 lägenheter, kontor, vårdcentral och andra verksamheter med inriktning på hälsa och samhällsservice.

Folktandvården Skåne är ett av Sveriges tio största hälsoföretag med över en miljon besök varje år. Folktandvården som är helägt av Region Skåne har närmare 1 500 anställda och finns på 44 orter runtom i Skåne med 69 kliniker för allmäntandvård, specialisttandvård och sjukhustandvård.

Kvarteret Hanna är en del av Trianons stadsutvecklingsprojekt som tillsammans med Burlöv Center utgör en stor satsning för bolaget i Burlöv. Trianon vann i april 2020 en markanvisningstävling avseende ett nytt exploateringsområde, alldeles intill kommande Burlövs centralstation med fyrspårig järnväg.

I Kvarteret Hanna kommer Trianon att utveckla ett hybridkvarter med 110 lägenheter samt kontor och verksamhetslokaler för hälsa och samhällsservice. I december 2020 förvärvade Trianon tillsammans med Wallfast Burlöv Center med möjlighet till bostadsutveckling motsvarande cirka 150 000 kvadratmeter BTA. Området, med Kvarteret Hanna inkluderat, har en spännande tid framför sig och Burlöv är en stadigt växande kommun sett ur befolkningstillväxt.

– När vi nu bygger kvarteret Hanna på ett fantastiskt läge intill nya centralstationen i Burlöv är det väldigt glädjande att kunna välkomna även Folktandvården Skåne till oss. Kontraktet är en viktig pusselbit i utvecklingen av hybridkvarteret Hanna och ett betydande steg framåt i vårt stadsutvecklingsprojekt i Burlöv, säger Anna Heide, affärsutvecklingschef på Trianon.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige