Image
Trianon ökar sitt bestånd i Hermodsdal genom största förvärvet i bolagets historia.
Trianon ökar sitt bestånd i Hermodsdal genom största förvärvet i bolagets historia. Bild: Trianon

Trianon köper för 900 miljoner av Willhem

Transaktioner Trianon har tecknat avtal om att förvärva ett fastighetsbestånd om 781 lägenheter samt ett mindre antal kommersiella lokaler med en uthyrningsbar yta om 53 300 kvadratmeter. Fastigheterna är belägna på Hermodsdal och Almhög i Malmö och förvärvet har ett underliggande fastighetsvärde om 900 miljoner kronor. Säljare är Willhem och tillträde beräknas ske den 30 april 2019. Med förvärvet, som är Trianons största förvärv, når bolaget sitt långsiktiga mål om ett fastighetsvärde på 6,6 miljarder kronor redan under 2019.
Publicerad den 28 Februari 2019

Avtal har tecknats om förvärv av 11 bostadsfastigheter på Hermodsdal och Almhög i Malmö. Säljare är Willhem Fastigheter AB och underliggande fastighetsvärde uppgår till 900 miljoner kronor, vilket motsvarar ett värde på cirka 16 200 kronor per kvadratmeter efter avdrag för latent skatt. Fastigheterna bestående av 781 lägenheter har möjlighet till uppgradering, då beståndet bara är delvis renoverat.

De förvärvade fastigheterna är belägna i anslutning till Trianons övriga fastigheter på Hermodsdal. Förvärvet sker i bolagsform. Tillträde av fastigheterna planeras till den 30 april 2019. Förvärvet kommer att finansieras genom befintlig kassa samt genom upptagande av nya lån, i enlighet med bolagets policy.
– Med dagens förvärv, som är vårt största hittills, kommer vårt fastighetsvärde att överstiga målet om 6,6 miljarder kronor. Tillsammans med våra befintliga fastigheter i området, ger detta oss en stark ställning med totalt 1 140 lägenheter på Hermodsdal, säger Olof Andersson vd för Trianon.
– Vi renodlar nu beståndet i Malmö och gör det parallellt med att vi under våren tillträder ytterligare nyproduktion i Elinegård, kommenterar Willhems vd Mikael Granath. Under hösten har vi också tillträtt nyproducerade fastigheter i Hyllie, något som sammantaget bidrar till en förändrad karaktär på beståndet i Malmö. Vi är väldigt glada över att kunna genomföra den här affären tillsammans med Fastighets AB Trianon, som har en stark lokal förankring i Malmö.

Frånträde beräknas ske den 30 april 2019. Nordanö har varit Willhems rådgivare i affären.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige