Image

Tre aktörer bildar nytt studentfastighetsbolag

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget, Offentliga Hus och Amasten säljer in sina studentbostadsfastigheter till det gemensamt ägda bolaget Studentbostäder i Sverige AB. Rebecka Eidenert, med bakgrund från Rikshem, blir vd för det nya bolaget.
Publicerad den 3 Juli 2018

Målet är att bidra till att skapa ett rikstäckande bolag som uteslutande fokuserar på studentbostäder, något man i dagsläget anser saknas på den svenska marknaden.

Studentbostäder i Sveriges ambition är därför att ta ett helhetsgrepp om studentbostäder i Sverige samt att genom digitalisering effektivisera driften av studentbostäder.

– Studentbostäder i Sverige AB kommer fylla ett tomrum inom segmentet studentbostäder. Jag ser fram emot att utveckla det vidare genom att vi tar in nya investerare i samarbete med Arctic Securities, vd Rebecka Eidenert.

Bolagets fastighetsportfölj består av 21 fastigheter som omfattar cirka 49 000 kvadratmeter och uppgår till ett värde av cirka 900 miljoner kronor. Avtalen är villkorade av finansiering och tillträde beräknas till månadsskiftet augusti/september.

Offentliga Hus blir största ägare med 45,77 procent, Amasten 28,17 och SBB 21,69.

Visionen är att bolaget ska fortsätta expandera, både genom förvärv av ytterligare studentbostadsportföljer i varierande storlek samt nyproduktion.

Bolaget kommer i nästa steg att resa kapital för ytterligare förvärv och nyproduktion.

– Det finns ett stort intresse från både svenska och internationella placerare att investera i segmentet studentbostäder. Fram till idag har det saknats en rikstäckande aktör med tillräckligt storlek och kraft att utveckla ett attraktivt boende för studenter. Arctic kommer vara finansiell rådgivare i den kommande kapitalanskaffningen med ett mål om 400 miljoner, säger Anna Hallsten, Arctic Securities Sverige.

Björn Rosengren blir ordförande i det nya bolaget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Roger Akelius: "Leiv behövs hos SBB"

Bolag För Fastighetssverige kommenterar Akelius grundare Roger Akelius fredagens stora bomb i fastighetsbranschen – att Ilija Batljan avgår som vd för SBB och ersätts av Akelius CFO Leiv Synnes.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige