Image
Torborg Chetkovich.
Torborg Chetkovich.

Torborg Chetkovich tvingas lämna Swedavia

Bolag Styrelsen i Swedavia har fattat beslut om att entlediga Torborg Chetkovich från uppdraget som vd och koncernchef för Swedavia.
Publicerad den 18 December 2015

Styrelsen var enhällig i beslutet.

- Skälet till att styrelsen fattat detta beslut är att vi har olika syn på hur ledarskapet ska bedrivas för att långsiktigt utveckla verksamheten, säger Ingemar Skogö, styrelseordförande i statliga Swedavia.

- Den fastlagda strategin för Swedavias utveckling gäller fortsatt, framhåller Ingemar Skogö.

Styrelsen har utsett nuvarande vice vd Karl Wistrand tillförordnat som vd.
Torborg Chetkovich har varit vd sedan 2010.

Styrelsen vill framhålla att Torborg Chetkovichs fleråriga arbete med att utveckla Swedavia har varit framgångsrikt. Bolaget har lyckats väl med att göra Sverige till en viktig mötesplats, flygplatser till en del av reseupplevelsen, ett hållbarhetsarbete i framkant och att göra bolaget till en drivkraft för tillväxt i Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY