Image

Ny vd för Swedavia klar

Karriär Jonas Abrahamsson har utsetts till ny vd och koncernchef för Swedavia. Han lämnar sin koncernchefsbefattning inom Eon i Sverige och Norden.
Publicerad den 8 Augusti 2016
Jonas Abrahamsson, ny vd för Swedavia. Bild: Eon
Jonas Abrahamsson, ny vd för Swedavia.

Swedavias styrelse har utsett Jonas Abrahamsson, sedan 2010 koncernchef för Eon Sverige, till ny vd och koncernchef. Swedavia driver och utvecklar basutbudet av flygplatser i Sverige.

Abrahamsson kommer in som ersättare för Torborg Chetkovich som entledigades från tjänsten som vd och koncernchef i december förra året. Under processen att hitta hennes ersättare har Karl Wistrand agerat som tillförordnad vd och koncernchef.

Den nye vd:n är utbildad civilekonom från Lunds universitet, och har arbetat inom Eon-koncernen i 25 år.

– Jonas bakgrund och tidigare erfarenhet innebär goda förutsättningar för att leda Swedavia i de investeringsbehov som nu möter bolaget, med den ökning som sker inom flygtrafiken. Han har i sitt tidigare arbete visat att han har en stor förmåga att utveckla företagets organisation och skapa effektivitet och engagemang i verksamheten. Jonas erfarenheter från energibranschen kommer också att vara viktiga i Swedavias strävan att nå målet på noll ton fossila utsläpp i vår egen verksamhet år 2020, säger Åke Svensson, styrelseordförande i Swedavia.

Jonas Abrahamsson själv ser fram emot att ansluta till företaget:

– Swedavia är ett företag som bidrar till att stärka vår internationella konkurrenskraft samt tillväxt och utveckling i hela Sverige. Det ska bli spännande att bli en del av detta. Swedavia ligger även långt framme i hållbarhetsfrågor och tillsammans med kundfokus och kommersiell utveckling finns goda förutsättningar att stärka flygplatsernas förmåga på en alltmer konkurrensutsatt internationell marknad, säger han.

Jonas Abrahamsson tillträder som vd och koncernchef för Swedavia senast i januari 2017. Fram till dess fortsätter Karl Wistrand som tillförordnad vd.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige