Image

Swedavia anställer ny chef i Kiruna

Karriär Swedavia har utsett Andreas Fredriksson till ny flygplatschef för Kiruna Airport, Sveriges nordligast belägna flygplats. Han kommer närmast från LKAB:s teknik- och affärsutveckling i Kiruna och tillträder 1 november.
Publicerad den 5 September 2016

– Andreas Fredrikssons gedigna erfarenhet av strategiskt och operativt ledarskap samt bakgrund inom idé- och förbättringsarbete kommer att vara stora tillgångar i arbetet med att utveckla flygplatsen och tillgängligheten till och från regionen, säger Susanne Norman, direktör för regionala flygplatser inom Swedavia.

För att kunna tillgodose regionens efterfrågan jobbar Kiruna Airport bland annat för ett nytt miljötillstånd som möjliggör en högre andel linjeflyg och charter.

– Detta är i min värld ett av Kirunas mest spännande jobb. Jag ser mycket fram emot att få fortsätta den positiva resa som flygplatsen har haft de senaste åren och att försöka hitta nya sätt för Kiruna att utvecklas som en viktig del av Norrbotten genom vår flygplats, säger Andreas Fredriksson, tillträdande flygplatschef Kiruna Airport.

Andreas Fredriksson, som är bosatt i Kiruna, är för närvarande specialist inom teknik- och affärsutveckling med lång ledarvana från statligt ägda bolag. Han tillträder som flygplatschef 1 november.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortsatt het transaktionsmarknad – men inflationen skapar osäkerhet

Bolag Rådgivare Pangea Property Partners väntar sig en fortsatt hög aktivitet på transaktionsmarknaden under 2022, men inte riktigt på samma rekordhöga nivå som 2021. Här berättar analyschefen Mikael Söderlundh mer om fastighetsmarknadens utsikter, möjliga utmaningar från inflationen och höjda räntor och hur det egentligen kommer gå för fastighetssektorn på börsen efter den blodröda starten på året.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY