Image

Nu börjar Swedavias nye vd sin tjänst

Karriär Swedavias nye vd, Jonas Abrahamsson, gjorde i måndags sin första arbetsdag på det nya jobbet.
Publicerad den 4 Januari 2017
Jonas Abrahamsson. Bild: Swedavia
Jonas Abrahamsson.

Jonas Abrahamsson kommer till Swedavia från tjänsten som vd och koncernchef på energibolaget Eon, ett uppdrag som han har haft sedan 2010.

– Jag ser fram emot mitt nya uppdrag. Swedavia knyter ihop hela Sverige med resten av världen och skapar förutsättningar för exportindustrin att växa. Sverige är som land helt beroende av export för att kunna säkra och utveckla vårt välstånd, säger Jonas Abrahamsson.

Han anser att Swedavias närmaste huvudutmaning är att klara av att tredubbla investeringarna de närmaste åren för att genomföra en nödvändig höjning av flygplatsernas kapacitet. Det måste göras parallellt med att kundnöjdheten ökar, miljömålen nås och de ekonomiska avkastningsmålen uppfylls.

– För att klara det måste vi samtidigt vidareutveckla både våra kommersiella affärer på flygplatserna och fastighetsaffären. Det är en utmaning som jag verkligen ser fram emot, konstaterar han.

Jonas Abrahamsson kommer att ägna sina första månader på arbetet med att besöka Swedavias samtliga tio flygplatser från Kiruna Airport i norr till Malmö Airport och Ronneby Airport i söder.

– Det blir spännande att träffa både mina nya medarbetare och alla de intressenter som finns kring våra flygplatser. Varje flygplats har en stor betydelse för sin region.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY